Thursday 1 November 2012

BNEF: H Conergy “Tier 1” κατασκευαστής Φ/Β γεννητριών

Στην τελευταία του έρευνα, το Bloomberg New Energy Finance (BNEF) κατέταξε την Conergy ως «Tier 1» κατασκευάστρια εταιρεία κρυσταλλικών Φ/Β γεννητριών. Η χρηματοδότηση από τις τράπεζες του συγκεκριμένου εξοπλισμού (bankability) είναι το βασικό κριτήριο για τη διαμόρφωση της τελικής κατάταξης: «Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι τράπεζες αποτελούν τον αυστηρότερο κριτή όσον αφορά στον έλεγχο των εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες EPC σε σχέση με την ποιότητα του εξοπλισμού και της μελέτης του έργου, την προμήθεια και την κατασκευή. Με τον όρο “bankable”, εννοούμε κατασκευάστριες εταιρείες των οποίων οι Φ/Β γεννήτριες χρηματοδοτούνται από τράπεζες πολύ πιο εύκολα και χωρίς άλλες εγγυήσεις από τον δανειζόμενο (non-recourse financing).  Οι Φ/Β γεννήτριες αυτής της κατηγορίας παράλληλα διακρίνονται από υψηλά πρότυπα ποιότητας».

Η Conergy στην πρώτη θέση των Ευρωπαϊκών εταιρειών με Φ/Β γεννήτριες οι οποίες χρησιμοποιούνται πιο συχνά σε Φ/Β εγκαταστάσεις

Σύμφωνα με την κατάταξη από το Bloomberg New Energy Finance: η Conergy εμφανίζεται στην 1η θέση στην κατάταξη εταιρειών των οποίων οι Φ/Β γεννήτριες χρησιμοποιούνται συχνότερα σε  έργα με τραπεζική χρηματοδότηση, μπροστά από όλες τις άλλες Γερμανικές αλλά και Ευρωπαϊκές εταιρείες.

«Το σύνολο των προϊόντων της Conergy ανταποκρίνεται στα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας, τα οποία ελέγχονται συνεχώς και διασφαλίζονται από ομάδα περίπου 30 μηχανικών της εταιρείας μας, οι οποίοι εκτελούν τους πλέον σύγχρονους ελέγχους πιστοποίησης – τόσο στις δικές μας εγκαταστάσεις κατασκευής όσο και στις εγκαταστάσεις των προμηθευτών μας», δήλωσε ο Alexander Gorski, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Conergy. «Επιπλέον, έχουμε αποδείξει την τεχνογνωσία μας στην παροχή υπηρεσιών: η TÜV Rheinland πρόσφατα πιστοποίησε τα εξαιρετικά υψηλά πρότυπα της Conergy στους τομείς του προγραμματισμού, του σχεδιασμού, της μελέτης, της κατασκευής και της θέσης σε λειτουργία του έργου».
Με το σύνολο των προϊόντων και υπηρεσιών, η Conergy προσφέρει στους πελάτες της – και κατ’ επέκταση στις τράπεζες που αναλαμβάνουν τη χρηματοδότηση – ένα πλήρες και σίγουρο πακέτο ολοκληρωμένων λύσεων. Οι λύσεις αυτές περιλαμβάνουν λειτουργική και εμπορική διαχείριση της Φ/Β εγκατάστασης, συντήρηση, ασφάλιση ενεργειακής παραγωγής καθώς και εγγυήσεις με ευνοϊκούς όρους για τον τελικό καταναλωτή.

http://www.energypress.gr/news/BNEF:-H-Conergy-Tier-1-kataskeyasths-F-B-gennhtriwn

No comments: