Tuesday 27 November 2012

Έξι νέα φωτοβολταϊκά από την Entec Contractors το Νοέμβριο

H Entec Contractors ΑΕ, πρωτοπόρος εταιρεία στην ποιότητα κατασκευής φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων και στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών συντήρησης και παρακολούθησής τους, παρέδωσε μέσα στο Νοέμβριο 6 νέες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις στους Νομούς Βοιωτίας, Λαρίσης, Ηρακλείου, Λασιθίου και Ξάνθης, συνολικής ισχύος 1,8 MW. Συμπεριλαμβανομένων και αυτών των έργων, η Entec Contractors έχει ολοκληρώσει μέχρι σήμερα Φ/Β έργα συνολικής ισχύος 26 MW σε ολόκληρη την Ελλάδα, από την Μακεδονία μέχρι την Κρήτη.

Η πετυχημένη αυτή πορεία συνεχίζεται και τον Δεκέμβριο, καθώς η εταιρεία υλοποιεί σήμερα τέσσερα έργα συνολικής ισχύος 2,9 MW τα οποία προγραμματίζεται να τεθούν σε λειτουργία πριν το τέλος του 2012.

Ο κ. Γιώργος Γιατράκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Entec Contractors, δήλωσε σχετικά: “Η Entec Contractors συνεχίζει την υπεύθυνη πορεία της έχοντας επιλέξει σημαντικά διαφοροποιημένη τοποθέτηση σε σχέση με την συντριπτική πλειονότητα των υπόλοιπων κατασκευαστριών εταιρειών στο χώρο των Φ/Β. Συγκεκριμένα, τη στιγμή που οι περισσότεροι ανταγωνιστές μας προβάλλουν ως βασικό ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα τις χαμηλότερες τιμές και τους καλύτερους όρους πληρωμής, εμείς ισχυριζόμαστε ότι το βασικό ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα έγκειται στο ότι παραδίδουμε τα πιο ποιοτικά Φ/Β έργα στην Ελλάδα. Δίνουμε όπως κανείς άλλος έμφαση στην πιστή εφαρμογή αυστηρών τεχνικών προδιαγραφών, στην ανάπτυξη εξειδικευμένης τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών, καθώς και στην αξιοπιστία και στη συνέπεια, αξίες που τελικά εξασφαλίζουν όχι απλώς την ολοκλήρωση της Φ/Β εγκατάστασης χωρίς προβλήματα αλλά και τη μεγιστοποίηση της ενεργειακής της απόδοσης και την αντοχή της στο χρόνο. Συγκεκριμένα, διαθέτουμε τα εξής ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα:
α) αποτελούμε την 1η εταιρεία στην Ελλάδα που πιστοποίησε και άρχισε να εφαρμόζει εξ’ ορισμού σε όλα τα έργα της τις προδιαγραφές του ευρωπαϊκού προτύπου EN 62446:2009, το οποίο αφορά αποκλειστικά Φ/Β εγκαταστάσεις. Εκτιμάται ότι από το σύνολο των μέχρι σήμερα εγκατεστημένων Φ/Β εγκαταστάσεων στην Ελλάδα, μόνο ένα 10-15 % πληροί το εν λόγω πρότυπο.
β) είμαστε η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα που σχεδιάζει όλη την εγκατάσταση στις τρεις διαστάσεις χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο λογισμικό, ενώ συμπεριλαμβάνουμε στη μελέτη εφαρμογής το σύνολο του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και αποτυπώνουμε την παραμικρή λεπτομέρεια. Με τον τρόπο αυτό, υπολογίζουμε με μεγάλη ακρίβεια την απαιτούμενη λίστα υλικών του κάθε έργου και εξασφαλίζουμε συγχρόνως τον απόλυτο έλεγχο του χρονικού προγραμματισμού εργασιών και διακίνησης.
γ) σε αντιδιαστολή με τη συντριπτική πλειονότητα του ανταγωνισμού μας, χρησιμοποιούμε δικό μας μόνιμο προσωπικό για την εκτέλεση των ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών αντί υπεργολάβων, γεγονός που μας εξασφαλίζει τον απόλυτο έλεγχο στην προδιαγραφή των έργων που παραδίδουμε. Με λίγα λόγια, όποιο έργο μας και να επισκεφθεί κάποιος, θα διαπιστώσει την ίδια αδιαπραγμάτευτη έμφαση στην τεχνική λεπτομέρεια και ποιότητα υλοποίησης.
Έχοντας πλέον μια αρκετά ώριμη Φ/Β αγορά στην Ελλάδα, θεωρούμε ότι έχει καταδειχτεί επαρκώς η ανάγκη να μεταβούμε από την προσέγγιση με βασικό κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή στην επίτευξη του συνδυασμού «ανταγωνιστική τιμή - υψηλή ποιότητα», τον οποίο θεωρούμε ότι πληρούμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Ήδη τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σημαντικό ποσοστό Φ/Β εγκαταστάσεων στην Ελλάδα έχουν αναδείξει στους ασφαλιστικούς φορείς, στα τραπεζικά ιδρύματα και στους επενδυτές την ανάγκη για βελτίωση της παρεχόμενης ποιότητας. Εν κατακλείδι, θεωρούμε ότι όταν η ποιότητα προστίθεται στις παραμέτρους επιλογής, η Entec Contractors αποτελεί σήμερα τον συνεργάτη επιλογής της ελληνικής Φ/Β αγοράς.”

http://www.energypress.gr/news/Exi-nea-fwtoboltaika-apo-thn-Entec-Contractors-to-Noembrio

No comments: