Saturday 24 November 2012

Διάκριση της Hypertech στην εξοικονόμηση ενέργειας

H Hypertech για δεύτερη χρονιά στη σειρά μετέχει στο consortium που πήρε την πρώτη θέση πανευρωπαικά, στον τομέα της «Εξυπνης Ενέργειας», με πρόταση που στηρίχτηκε σε ιδέα του Smart Energy team της Hypertech.
Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών οι οποίες θα αυξήσουν την ευελιξία των σύγχρονων έξυπνων ενεργειακών δικτύων (smart grids) και των αντίστοιχων αγορών ενέργειας, αποτελεί το βασικό στόχο του Ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου INERTIA το οποίο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012, με τη συμμετοχή της Hypertech και σε συνεργασία με διεθνώς αναγνωρισμένους ευρωπαϊκούς φορείς.

Το INERTIA αποτελεί το δεύτερο μεγάλο ερευνητικό έργο της Hypertech στον τομέα της έξυπνης διαχείρισης ενέργειας, γεγονός που την κατατάσσει ανάμεσα στις πρωτοπόρες εταιρίες σε ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, στον συγκεκριμένο τομέα έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης.
Το έργο, προϋπολογισμoύ 5,3 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο (FP7) για την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη και κατατάχθηκε 1ο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία στον τομέα “ICT Systems For Energy Efficiency”.
Η εν λόγω διάκριση επιτυγχάνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά μετά την επιτυχία του έργου Adapt4EE (www.adapt4ee.eu), το οποίο εστιάζει στην ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών για την αξιολόγηση και βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης κτιρίων και το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.
Το έργο INERTIA εντάσσεται στην ευρύτερη επιχειρησιακή στρατηγική της Hypertech, για την ανάπτυξη εφαρμογών στον τομέα των έξυπνων δικτύων , με παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών τόσο στον ενεργειακό αυτοματισμό εγκαταστάσεων όσο και στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων στρατηγικών διαχείρισης δεδομένων ενεργειακής ζήτησης (Demand Side Management).

http://www.energypress.gr/news/Diakrish-ths-Hypertech-sthn-exoikonomhsh-energeias

No comments: