Wednesday 28 November 2012

IMS Research: Οι αναδυόμενες αγορές φ/β θα φέρουν σταθερότητα στον κλάδο

Οι αναδυόμενες αγορές θα είναι εκείνες που θα φέρουν τη σταθερότητα στην παγκόσμια βιομηχανία φωτοβολταϊκών μέσα στα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της IMS Research.
Ειδικότερα, η IMS Research προβλέπει ότι οι αγορές στις περιοχές Ασίας – Ειρηνικού, Λατινικής Αμερικής, Μέσης Ανατολής, Αφρικής και Ανατολικής Ευρώπης θα προσθέσουν έως και 12 GW νέων φωτοβολταϊκών έως το 2017, από μόλις 1,6 γιγαβάτ το 2012.

Η έκθεση, η οποία αναλύει τις δυνατότητες για την εγκατάσταση νέας φωτοβολταϊκής ισχύος σε 40 χώρες σε όλο τον κόσμο, διαπίστωσε ότι μέσα στα επόμενα  τέσσερα χρόνια, στο σύνολο των αναδυόμενων – μη κορεσμένων αγορών θα εγκατασταθούν έως και 30 μεγαβατ φωτοβολταϊκών.
Αυτό, σύμφωνα με την έκθεση, θα βοηθήσει στο να σταθεροποιηθεί η αγορά φ/β σε μια εποχή που οι σημαντικότερες ευρωπαϊκές αγορές μειώνουν μαζικά τις επιδοτήσεις του κλάδου.
H IMS προσδιορίζει τη Νότια Αφρική, την Ταϊλάνδη, τη Χιλή, τη Ρουμανία και τη Βραζιλία ως τις πλέον υποσχόμενες αναδυόμενες αγορές, ενώ ακολουθούν η Αργεντική, ο Ισημερινός, η Τουρκία και το Μεξικό.

http://www.energypress.gr/news/IMS-Research:-Oi-anadyomenes-agores-f-b-tha-feroyn-statherothta-ston-klado

No comments: