Sunday 4 November 2012

Masdar: Έργο 15 MW στη Μαυριτανία

H Masdar, εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σχεδιάζει να κατασκευάσει έργο 15 ΜW στο Nouakchott της Μαυριτανίας.
Μετά την ολοκλήρωση του έργου η ηλιακή μονάδα παραγωγής ενέργειας θα ανήκει και θα λειτουργεί υπό την κρατική ηλεκτρική εταιρεία, Societe Mauritanienne de l’ electricite.
Το εργοστάσιό της αναμένεται να παράγει το 10% της ηλεκτρικής δυνατότητας της χώρας. Το εν λόγω έργο αποτελεί τη μεγαλύτερη κλίμακα χρησιμότητας στις εγκαταστάσεις της ηλιακής ενέργειας, σημειώνει η Masdar. Πρόσφατα η χώρα ήρθε αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα στην παροχή ενέργειας και στην ηλεκτροδότηση  με ποσοστό χαμηλό περίπου στο 60%.

“Η Μαυριτανία έχει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα ακτινοβολίας στον κόσμο καθιστώντας την το ιδανικότερο μέρος για  ηλιακές εγκαταστάσεις ισχύος”, σημειώνει ο Taleb Ould Abdivall, o υπουργός Πετρελαίου και Ενέργειας της Μαυριτανίας.

http://www.greenbusiness.gr/22381/masdar-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF-15-mw-%CF %83%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1/

No comments: