Friday 2 November 2012

NBIM: Αύξηση κερδών για το νορβηγικό πετρελαϊκό fund

Οι επενδύσεις του νορβηγικού πετρελαϊκού fund εμφάνισαν κέρδη 4,7% στο γ΄ τρίμηνο εξαιτίας του ράλι στις αγορές παγκοσμίως, ανακοίνωσε το τμήμα της κεντρικής τράπεζας που διαχειρίζεται το fund.
Το Norges Bank Investment Management (NBIM) αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι τα κέρδη ανέρχονται σε 167 δισ. νορβηγικές κορώνες (29,3 δισ. δολάρια). Οι επενδύσεις σε μετοχές αυξήθηκαν 6,5% ενώ οι επενδύσεις σε σταθερό εισόδημα κέρδισαν 2,2%, ανακοίνωσε η ΝΒΙΜ. Οι επενδύσεις σε real estate κέρδισαν 2,7% στη διάρκεια του τριμήνου.
«Τα αποτελέσματα εν πολλοίς οφείλονται στο ράλι των χρηματιστηρίων παγκοσμίως», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΝΒΙΜ, Ynge Slyngstad. «Οι μετοχές σημείωσαν την μεγαλύτερη άνοδο στην Ευρώπη, όπου το fund έχει περίπου τις μισές επενδύσεις του».

Όπως ανακοινώθηκε, το πετρελαϊκό fund, γνωστό επίσης και ως Government Pension Fund Global, συνέχισε να μειώνει τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα. Μείωσε τη συμμετοχή του σε γαλλικό και ισπανικό χρέος και αύξησε τις επενδύσεις σε κρατικά ομόλογα στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ιαπωνία και στις αναδυόμενες αγορές, όπως η Νότια Κορέα, το Μεξικό και η Ρωσία.
Το 60,3% των επενδύσεων του fund είναι σε μετοχές, το 39,4% σε επενδύσεις σταθερού εισοδήματος και το 0,3% σε real estate, με βάση τα στοιχεία στο τέλος του γ΄ τριμήνου.

http://www.energypress.gr/news/NBIM:-Ayxhsh-kerdwn-gia-to-norbhgiko-petrelaiko-fund

No comments: