Monday 19 November 2012

Με λύσεις πίστωσης απαντά η Neon Energy στα νέα μέτρα για τα φ/β

Μετά από τα πιο πρόσφατα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον κλάδο των ΑΠΕ, τα οποία απαιτούν την υλοποίηση και σύνδεση όλων των αδειών φωτοβολταϊκών έργων που εκκρεμούν έως τις 12/3/13, συμπεριλαμβάνοντας φωτοβολταϊκά πάρκα και φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις σε επαγγελματικές στέγες, η Neon Energy προσφέρει λύσεις πίστωσης για την ολοκλήρωση τους.
Ως γνωστόν, στις 12 Νοεμβρίου 2012, δημοσιεύθηκε το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, ο νόμος υπ’ αριθμόν Ν 4093 / 2012, το οποίο συμπεριλαμβάνει νέες ρυθμίσεις που επιβάλλονται στον κλάδο των ΑΠΕ.

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν απαιτούν την υλοποίηση και σύνδεση στο δίκτυο όλων των αδειών φωτοβολταϊκών έργων που εκκρεμούν (συμπεριλαμβάνοντας φωτοβολταϊκά πάρκα και φωτοβολταικές εφαρμογές σε επαγγελματικές στέγες) έως τις 12 Μαρτίου 2012, που είναι η τελική ημερομηνία σύνδεσης.  Επιπρόσθετα, προκειμένου η ΔΕΗ να έχει επαρκές χρόνο για την σύνδεση των έργων, απαιτείται από τους επενδυτές να έχουν υποβάλλει τον φάκελο ετοιμότητας του έργου τους 1 μήνα πριν. Στην ουσία αυτό απαιτεί να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του εκάστοτε αδειοδοτημένου έργο έως τις 10 Φεβρουαρίου 2013 το αργότερο, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η υποβολή του φακέλου ετοιμότητας για σύνδεση έως την απαιτούμενη ημερομηνία όπως έχει οριστεί.
Αν ο αιτών δεν τηρήσει τους όρους όπως αυτοί περιγράφονται και προβλέπονται στον Νόμο υπ’ αριθμόν Ν. 4093 / 2012, θα χάσει την τιμή παραγόμενης ενέργειας της σύμβασης του/της με το ΛΑΓΗΕ και θα ισχύει η νέα τιμή κατά την ημερομηνία σύνδεσης στο δίκτυο. Ο αιτών δεν θα χάσει την άδεια παραγωγής αλλά την τιμή.
Στην ουσία, τα νέα μέτρα πιέζουν την αγορά για την κατασκευή των φωτοβολταϊκών έργων έως τις 10 Φεβρουαρίου 2013 προκειμένου να έχει υποβληθεί ο φάκελος ετοιμότητας για τη σύνδεση τους. Σε περίπτωση που ο αιτών έχει ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που πρέπει να κάνει με βάση τον νόμο υπ’ αριθμόν Ν 4093 / 2012 έως τις 10/2/13 αλλά παρόλα αυτά η σύνδεση του έργου από τη ΔΕΗ δεν έχει ολοκληρωθεί έως τις 12/3/13, με υπαιτιότητα της ΔΕΗ ως τιμή αναφοράς λαμβάνεται η τιμή που αναγράφεται και αντιστοιχεί στην τιμή που ισχύει κατά την ημερομηνία παρέλευσης της ανωτέρω προθεσμίας του ενός μήνα.
Με τα νέα δεδομένα η αξιοπιστία και ο επαγγελματισμός του επιλεγμένου EPC (δηλαδή η κατασκευαστική εταιρεία του φωτοβολταϊκού έργου) παίζει το πιο κρίσιμο ρόλο. Επιπλέον, οι ρυθμίσεις αυτές επιβάλλουν την κατασκευή, υλοποίηση και σύνδεση των αδειών φωτοβολταϊκών έργων που εκκρεμούν, σε μια εποχή όπου η μεγαλύτερη πρόσκληση για την ολοκλήρωση φωτοβολταϊκών έργων είναι η διαθεσιμότητα της χρηματοδότησης. Χρηματοδοτήσεις για ΦΒ πάρκα έρχονται από 3 πηγές:

- Τράπεζες
- Μη-τραπεζικοί οργανισμοί
- Χρηματοδοτικές υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα (για παράδειγμα, η Neon Energy προφέρει ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα για πελάτες της οι οποίοι δεν επιθυμούν τραπεζική δανειοδότηση ή δεν μπορούν να λάβουν).

Έχοντας λάβει υπόψη της δυσκολίες της χρηματοδότησης, η Neon Energy έχει πρόσφατα ανακοινώσει  τις νέες φωτοβολταϊκές λύσεις που προσφέρει για την ανάπτυξή έργων στην φετινή 7η Διεθνή Έκθεση «ENERGY PHOTOVOLTAIC – Photovoltaic Systems & Renewable Energy Sources» στις 4 Νοεμβρίου 2012.
Για υποψήφιους πελάτες οι οποίοι έχουν ήδη λάβει την άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για το έργο τους, η Neon Energy προσφέρει την ακόλουθη λύση. Η Neon Energy κατασκευάζει το Φωτοβολταϊκό έργο ισχύος 100kWp σε ήδη αδειοδοτημένο αγροτεμάχιο πελατών της με 25% ίδια κεφάλαια από τον πελάτη και το υπόλοιπο 75% δίνεται με πίστωση από τη Neon Energy. Αυτό χαρίζει σε υποψήφιους επενδυτές την δυνατότητα να ολοκληρώσουν το φωτοβολταϊκό τους έργο με ελάχιστη ιδία συμμετοχή, τα οποία έργα αποφέρουν υψηλές αποδόσεις (αφορά τα φωτοβολταϊκά πάρκα και τις φωτοβολταικές εφαρμογές σε επαγγελματικές στέγες).

Μέσα στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί σήμερα και παρόλο τις νέες ρυθμίσεις για τα φωτοβολταϊκά, παρουσιάζουν ακόμα μια από τις πιο αποδοτικές και κερδοφόρες επενδύσεις στην Ελλάδα. Προσφέρουν γρήγορη απόσβεση του αρχικού κεφαλαίου και εγγυημένες υψηλές αποδόσεις για 20 χρόνια.
Η Neon Energy είναι μία από τις σημαντικότερες πολυεθνικές εταιρείες του χώρου με παρουσία στη Γερμανία, την Ιταλία, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Κύπρο και τη Ρουμανία και παρέχει υπηρεσίες Business Development και EPC Contracting καθώς και χρηματοδοτικά προγράμματα για την πραγματοποίηση έργων. Η εταιρεία προσφέρει λύσεις για φωτοβολταϊκά συστήματα σε πάρκα, σε επαγγελματικές στέγες καθώς και σε οικιακές στέγες. Η εταιρεία προτείνει, μελετά και κατασκευάζει υψηλής ποιότητας φωτοβολταϊκά συστήματα στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Σήμερα, η Νeon Εnergy διαθέτει έργα πάνω από 92MW σε φωτοβολταϊκά πάρκα, 11,9MW σε επαγγελματικές στέγες και 6,9MW σε οικιακές στέγες, των οποίων η εγκατάσταση έχει ήδη ολοκληρωθεί ή βρίσκεται σε εξέλιξη.

http://www.energypress.gr/news/Me-lyseis-pistwshs-apanta-h-Neon-Energay-sta-nea-metra-gia-ta-f-b

No comments: