Thursday 8 November 2012

Solyndra: Απαιτεί 1,5 δισ. δολάρια από τρεις κινεζικές εταιρείες

Αγωγή κατά τριών εισηγημένων  στις ΗΠΑ κινεζικών  εταιρειών ηλιακής ενέργειας κατέθεσε η χρεοκοπημένη εταιρεία Solyndra απαιτώντας αποζημίωση 1,5 δισ. δολάρια για τις μονοπωλιακές τους πολιτικές.
Η αγωγή συγκεκριμένα κατατέθηκε εναντίον των Suntech, Trina Solar Ltd και Yingli Green Energy Holding Co υποστηρίζοντας ότι οι τιμές και των τριών εταιρειών κυμαίνονταν παράλληλα – πτωτικά κατά 75% σε διάστημα 4 ετών.

Στην δικογραφία η  Solyndra ισχυρίζεται ότι και οι τρεις εταιρείες ενεπλάκησαν σε εξοντωτική τιμολόγηση και προκαθορισμό τιμών, κινήσεις που την οδήγησαν σε πτώχευση, καθώς δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τους εισαγόμενους από την Κίνα ηλιακούς συλλέκτες.
Υπενθυμίζεται ότι οι εταιρείες ηλιακής ενέργειας των ΗΠΑ κατήγγειλαν πέρυσι τον προστατευτισμό του Πεκίνου στους κατασκευαστές πάνελ, πυροδοτώντας εμπορικές διαφορές μεταξύ των δύο χωρών με αποτέλεσμα την επιβολή δασμών από σε προϊόντα ηλιακής ενέργειας από την Κίνα.
Μετά την πτώχευση η Solyndra πώλησε οτιδήποτε υπήρξε μετά την απογραφή προκειμένου να αποζημιώσει του πιστωτές της.

http://www.greenbusiness.gr/22512/solyndra-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%84%C E%B5%CE%AF-15-%CE%B4%CE%B9%CF%83-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF% 81%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%B9%C F%82-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%B6/

No comments: