Sunday 4 November 2012

Δυο εργοστάσια ηλιακής ενέργειας έρχονται στο St. Kitts της Καραϊβικής

Oι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας στο St. Kitts πρόκειται να επωφεληθούν από δύο προτάσεις ηλιακής ενέργειας στο κοντινό μέλλον. Το πρώτο είναι η κατασκευή ενός εργοστασίου 1 ΜW ηλιακής ενέργειας ενώ το δεύτερο είναι η κατασκευή ενός άλλου εργοστασίου 1 ΜW σε συνεργασία με την Ταϊβάν και τις τοπικές κυβερνήσεις.

O πρωθυπουργός του St. Kitts, Denzil Douglas, δήλωσε πως όλες οι εγκαταστάσεις του λιμανιού αλλά και το διεθνές αεροδρόμιο RLB θα λειτουργούν από εδώ και στο εξής με ηλιακή ενέργεια αντί της ηλεκτρικής που χρησιμοποιούταν μέχρι σήμερα.
Επιπλέον ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη δέσμευσή του για την επένδυση των εργοστασίων ώστε να μειώσει το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά και τα εμπορικά καταστήματα.
Τέλος, αισιόδοξος τόνισε πως η μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας θα επηρεάσει θετικά της ζωές των πολιτών καθώς επιβεβαίωσε την έγκριση της κυβέρνησης σε μία ταϊβανέζικη εταιρεία να κατασκευάσει πάνελ που θα παράγουν ηλιακή ενέργεια.

http://www.greenbusiness.gr/22378/%CE%B4%CF%85%CE%BF-%CE%B5%CF%81%CE%B3%C E%BF%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%B7%CE%BB%CE%B9% CE%B1%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B 5%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%AD%CF%81%CF%87/

No comments: