Thursday 31 January 2013

Ραγδαίες οι εξελίξεις στον χώρο των ΤΕΙ μετά την δημοσιοποίηση του σχεδίου «Αθηνά»



Σαρωτικές οι αλλαγές στον χώρο των ΤΕΙ αλλά και των ΑΕΙ μετά την δημοσίευση του σχεδίου «Αθηνά» από τον υπουργό παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Όλο το σχέδιο βρίσκεται σε μορφή pdf στον παρακάτω σύνδεσμο


Στις σελίδες 10, 11 και 12 του σχεδίου έχουμε μερικά τμήματα σχολών ΣΤΕΦ του κατασκευαστικού κλάδου. Σε ορισμένα ΤΕΙ τα τμήματα τοπογραφίας, πολιτικών δομικών έργων, πολιτικών έργων υποδομής και γεωπληροφορικής και τοπογραφίας συγχωνεύονται σε ένα τμήμα που θα έχει τον τίτλο τμήμα τεχνολόγων πολιτικών μηχανικών και τοπογράφων.
Από τις σελίδες 24 μέχρι και 30 έχει αναλυτικά τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς και την νέα ονομασία που θα λάβουν τα τμήματα αυτά. Στην ΑΣΠΑΙΤΕ η σχολή εκπαιδευτικών πολιτικών δομικών έργων θα συγχωνευθεί με των εκπαιδευτών πολιτικών έργων υποδομής και θα μετονομαστούν σε εκπαιδευτών πολιτικών μηχανικών. Τα τμήματα ηλεκτρονικής ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά ενώνονται καθώς και τα τμήματα ηλεκτρονικών υπολογιστικών συστημάτων και πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας θα γίνουν ένα τμήμα με τίτλο μηχανικών πληροφορικής.

Τα τρία ΤΕΙ της  Αθήνας αλλάζουν ονομασία και πλέον θα λέγονται, Ομόσπονδα Αττικά ΤΕΙ , έτσι το ΤΕΙ Αθήνας θα λέγεται Ομόσπονδο Αττικό ΤΕΙ Αθήνας, του Πειραιά Ομόσπονδο Αττικό ΤΕΙ Πειραιά και η ΑΣΠΑΙΤΕ Ομόσπονδο Αττικό ΤΕΙ ΑΣΠΑΙΤΕ.

Το τμήμα ενεργειακής τεχνολογίας, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ως έχει.

Την εξέταση της απόδοσης επαγγελματικών δικαιωμάτων ανέφερε πως θα πράξει ο υπουργός, ιδιαίτερα για τμήματα ΤΕΙ που εκρεμούν εδώ και χρόνια.

No comments: