Wednesday 30 January 2013

Φωτοβολταϊκά: υπολογίστε την τιμή και την απόδοση του συστήματός σας στο διαδίκτυο

Ένας διαδικτυακός υπολογιστής που εκτιμά τις τιμές πώλησης των φωτοβολταϊκών συστημάτων και στοχεύει στους επενδυτές εκείνους που θέλουν να τα πουλήσουν διατίθεται πλέον στην αγορά.
Πρόκειται για ένα δωρεάν σύστημα το οποίο προσαρμόζεται σε φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο λαμβάνοντας υπόψη διάφορες παραμέτρους από την ηλικία του συστήματος, την ημερομηνία πρώτης διασύνδεσης με το σύστημα και την κατανάλωση.
Ο υπολογιστής δείχνει τιμές πώλησης για διάφορους βαθμούς απόδοσης επένδυσης κατά την προσδοκώμενη ημερομηνία πώλησης.

Τον υπολογιστή ανέπτυξαν οι γερμανικές εταιρείες Milk the Sun και Solarpraxis.
“Η εκτίμηση της τιμής πώλησης είναι συχνά προβληματική” δηλώνει ο Φέλιξ Κράουζε, διευθύνων σύμβουλος της Milk the Sun. “Πολλοί παράγοντες καθορίζουν την τιμή πώλησης μιας φωτοβολταϊκής μονάδας. Εκτός από την εγγυημένη τιμή, τα λειτουργικά έξοδα και την ισχύ, σημαντικοί παράγοντες είναι οι πιθανές φοροελαφρύνσεις, τα χρηματοοικονομικά έξοδα και ο ρυθμός του πληθωρισμού”.

Ο διαδικτυακός υπολογιστής περιλαμβάνει αυτούς και άλλους παράγοντες για να καθορίσει την τιμή πώλησης και την απόδοση της επένδυσης.
Έτσι, αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια εκείνων που θέλουν να υπολογίσουν την τιμή πώλησης μιας μονάδας σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και δίνει μια τάξη μεγέθους σε αγοραστές και πωλητές.
Ο διαδικτυακός υπολογιστής προβλέπεται σε τρεις γλώσσες, αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά και είναι διαθέσιμος στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://www.econews.gr/2013/01/30/fotovoltaika-ypologistis-online-95191/

No comments: