Thursday 31 January 2013

Νέα φωτοβολταϊκά από την EMV ΕΜΒ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Η εταιρεία EMV ΕΜΒ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Α.Ε., μέλος του Ομίλου SIIF SARL, συμφερόντων του κου Π. Μουράτογλου, έθεσε σε λειτουργία τρεις νέους φωτοβολταϊκούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 5,86MW.
Στα τρία έργα χρησιμοποιήθηκαν φωτοβολταϊκά πλαίσια της εταιρείας Suntech Power και κεντρικοί inverter της εταιρείας SMA.
Το πρώτο έργο βρίσκεται στη Βροχίτσα του Πύργου Ηλείας, έχει εγκατεστημένη ισχύ 2MW και αναμένεται να παράγει 3 εκατομμύρια KWh κάθε χρόνο. Το δεύτερο, ισχύος 1,86MW, βρίσκεται στο Ξηροκάμπι Λακωνίας και η εκτιμώμενη ετήσια παραγωγή του θα ανέρχεται σε 2,7 εκατομμύρια KWh. Το τρίτο έργο, κοντά στον οικισμό Μέλισσα της Ξάνθης, έχει ισχύ 2MW και η εκτιμώμενη παραγωγή του υπολογίζεται σε 2,7 εκατομμύρια KWh το χρόνο.

Τα τρία έργα πρόκειται να προσφέρουν καθαρή ενέργεια στο ηλεκτρικό σύστημα της χώρας καλύπτοντας τις ετήσιες ενεργειακές ανάγκες για περισσότερα από 1.200 νοικοκυριά ενώ ταυτόχρονα μειώνονται οι εκπομπές ρύπων κατά 6.000 τόνους CO2, ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας EMV ΕΜΒ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Α.Ε., Κ. Φέσσας.
Με τα έργα αυτά, ολοκληρώθηκαν επενδύσεις ύψους 70 εκ. Ευρώ (35MW ΦΒ Σταθμοί), τους τελευταίους εννέα (9) μήνες από τον Όμιλο SIIF SARL, στην Ελλάδα

http://www.energypress.gr/news/Nea-fwtoboltaika-apo-thn-EMV-EMB-ENERGEIAKES-EPENDYSEIS

No comments: