Tuesday 29 January 2013

Sintez: Θα κάνουμε την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο εάν αποκτήσουμε ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ

Την εκτίμηση ότι οι ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο ώστε η Ελλάδα να καταστεί κόμβος διαμετακόμισης φυσικού αερίου για την Ευρώπη εκφράζει, μιλώντας στην ιστοσελίδα www.naturelgaseurope.com, ο διευθύνων σύμβουλος της Sintez, Andrey Korolev, η οποία συμμετέχει στο διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση των ελληνικών εταιριών.
Όπως τόνισε ο Korolev, η Sintez, η οποία έχει μακροχρόνια δραστηριότητα στην αγορά ενέργειας των Βαλκανίων, είναι αποφασισμένη να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτό το μετασχηματισμό της Ελλάδας, ο οποίος θα είναι προς όφελος της ελληνικής οικονομίας καθώς θα οδηγήσει σε χαμηλότερες τιμές ενέργειας, βασικό στοιχεία για μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη.
Σε αυτό το πλαίσιο ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής εταιρίας, προανήγγειλε την κατασκευή πρόσθετων υποδομών οι οποίες θα καταστήσουν τις ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ πλατφόρμες ανάπτυξης για την Ελλάδα. Ένα από τα σχέδια της Sintez, όπως ανέφερε ο Korolev, περιλαμβάνει τη διασύνδεση της Ελλάδας με τα Σκόπια, όπου η εταιρία ήδη δραστηριοποιείται.

Παράλληλα, ο ίδιος δεσμεύθηκε ότι σε περίπτωση που η Sintez κερδίσει το διαγωνισμό, η εταιρία θα φροντίσει για την πλήρη συμμόρφωση με το κανονισμό της ΕΕ για την ενέργεια.
Αναφέρθηκε, τέλος, στη διαδικασία του διαγωνισμού, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την έως τώρα πορεία του.

http://www.energypress.gr/news/Sintez:-THa-kanoyme-thn-Ellada-energeiako-kombo-ean-apokthsoyme-DEPA-DESFA

No comments: