Thursday 31 October 2013

$66 εκατ. θα λάβει η OGX από την πώληση μονάδας φυσικού αερίου

Ρευστό, ύψους 66 εκατ. δολ. θα φέρει στα ταμεία της η υπό πτώχευση πετρελαϊκή OGX Petroleo e Gas Participacoes, του Βραζιλιάνου Eike Batista, από τον διακανονισμό χρέους μιας εκ των μονάδων φυσικού αερίου που κατέχει.

Το βραζιλιάνικο private equity fund Cambuhy Investimentos Ltd και η γερμανική E.ON SE συμφώνησαν να επενδύσουν συνολικά 250 εκατ. ρεάλ για να αγοράσουν μερίδια στην OGX Maranhao Petroleo e Gas Ltda, θυγατρική της OGX η οποία διενεργεί έρευνες και παράγει φυσικό αέριο στη βορειοανατολική Βραζιλία και έχει συμβόλαιο για την προμήθεια φυσικού αερίου σε ένα θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο.
Μέρος των χρημάτων θα χρησιμοποιηθούν για να μπορέσει η εταιρεία φυσικού αερίου να συνεχίσει να λειτουργεί και ένα άλλο μέρος θα χρησιμοποιηθεί για τον διακανονισμό του χρέους των 144 εκατ. ρεάλ προς την OGX. Το χρέος θα πληρωθεί σε τρεις δόσεις μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. Η πρώτη πληρωμή ύψους 50 εκατ. ρεάλ θα γίνει όταν κλείσει η συμφωνία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Η συναλλαγή θα πρέπει να εγκριθεί από την αντιμονοπωλιακή αρχή της Βραζιλίας (CADE) και την εθνική υπηρεσία πετρελαίου (ANP).
Το private equity fund Cambuhy, το οποίο ίδρυσε ο Pedro Moreira Salles, πρόεδρος του τραπεζικού κολοσσού Itau Unibanco Holdings, θα επενδύσει 200 εκατ. ρεάλ για ποσοστό 36,36% στην OGX Maranhao. Η γερμανική E.ON, η οποία μοιράζεται τον έλεγχο στην εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Eneva SA με τον Batista, θα πληρώσει 50 εκατ. ρεάλ για ποσοστό 9,09%. Η συμμετοχή της Eneva στην OGX Maranhao θα υποχωρήσει στο 18,18% από 33,3%, ενώ το μερίδιο της OGX θα υποχωρήσει στο 36,36% από 66,7%.
Η OGX Maranhao διενεργεί έρευνες και παράγει φυσικό αέριο στη λεκάνη Parnaiba από το 2009 και συνολικά 10 πηγάδια έχουν ανοίξει από το 2010, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της OGX.
 
http://www.energypress.gr/news/66-ekat.-tha-labei-h-OGX-apo-thn-pwlhsh-monadas-fysikoy-aerioy

No comments: