Tuesday 29 October 2013

Rosneft: Στα 8,8 δισ. δολ. τα καθαρά κέρδη γ’ τριμήνου

Στα 280 δισ. ρούβλια (8,8 δισ. δολάρια) ανήλθαν τα καθαρά κέρδη του γ’ τριμήνου της ρωσικής Rosneft, ενώ το ήμισυ και πλέον αυτών προήλθε από9 την επαναξιολόγηση των assets της TNK-BP που αγόρασε στις αρχές του 2013.

Η Rosneft το Μάρτιο ολοκλήρωσε συμφωνίες 60 δισ. δολαρίων για να αναλάβει την ΤΝΚ-ΒΡ και έγινε η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία παραγωγός πετρελαίου παγκοσμίως. «Μια προκαταρκτική επαναξιολόγηση» των assets πρόσθεσε 167 δισ. ρούβλια στα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου, αναφέρει η Rosneft σε ανακοίνωσή της. Τα καθαρά κέρδη επίσης υποστηρίχτηκαν από την ανατίμηση του ρουβλίου έναντι του δολαρίου, δήλωσε η Rosneft.
Τα έσοδα του τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 1,36 τρισ. ρούβλια, ενώ τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 303 δισ. ρούβλια. Η Rosneft δεν παρέχει συγκρίσεις με τα αποτελέσματα του προηγουμένου έτους.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ακόμη ότι η liquid production αυξήθηκε 0,2% έναντι του προηγούμενου τριμήνου, στα 4,19 εκατ. ισοδύναμου πετρελαίου ημερησίως, έχοντας τη στήριξη από τις γεωτρήσεις στα πεδία Vankor και Uvat. Η παραγωγή αερίου αυξήθηκε κατά 16,2%, στα 10,8 δισ. κυβικά μέτρα μετά από την εξαγορά της Itera.
 
http://www.energypress.gr/news/Rosneft:-Sta-8-8-dis.-dol.-ta-kathara-kerdh-g-trimhnoy

No comments: