Tuesday 29 October 2013

Απόλυτη στήριξη Σλοβενίας στην κατασκευή του South Stream

Ολοένα και πιο θετικές είναι οι προοπτικές κατασκευής του σλοβενικού τμήματος του South Stream, όπως φάνηκε από σχετική εκδήλωση για τον αγωγό που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Λουμπλιάνα, όπου εκπρόσωποι της πολιτικής σκηνής αλλά και φορείς δεσμεύθηκαν για τη στήριξη του έργου.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Χωροταξίας της χώρας, Samo Omerzel, η σλοβενική κυβέρνηση θα υποστηρίξει την κατασκευή του αγωγού, καθώς, πρόκειται για εργο προς το συμφέρον της χώρας. Ερωτηθείς σχετικά με τη συμμόρφωση του έργου με το Τρίτο Ενεργειακό Πακέτο, ο Omerzel σχολίασε ότι η Σλοβενία, ως μέλος της ΕΕ, είναι υποχρεωμένη να συμμορφωθεί με την κοινοτική νομοθεσία.
Αναφορικά με το ίδιο ζήτημα, ο Marjan Eberlinc, Γενικός Διευθυντής της Plinovodi, η οποία είναι ο εταίρος του έργου στη Σλοβενία, ανέφερε ότι από την αρχή των συζητήσεων το 2009 έως σήμερα, η συμφωνία για τον αγωγό είναι συμβατή με όσα ορίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκτός από ορισμένες λεπτομέρειες για τις οποίες ο Eberlinc εξέφρασε την ελπίδα ότι η Σλοβενία θα επιλύσει.

http://www.energypress.gr/news/Apolyth-sthrixh-Slobenias-sthn-kataskeyh-toy-South-Stream

No comments: