Friday 27 February 2015

Πορτογαλία: Σχέδιο για την ανάπτυξη της χρήσης LNG στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα στηρίξει την Πορτογαλία στo σχέδιo της για την προώθηση της χρήσης υγροποιημένου φυσικού αερίου στις οδικές μεταφορές, επιλέγοντας να τo χρηματοδοτήσει στο πλαίσιο του προγράμματος πρωτοβουλίας TEN-T Annual Call 2013.

«Το Πρόγραμμα TEN-T της ΕΕ θα στηρίξει με περισσότερα από 150.000 ευρώ το εθνικό σχέδιο ανάπτυξης της χρήσης LNG στις πορτογαλικές οδικές μεταφορές. Το LNG, μία πιο πράσινη και φθηνή εναλλακτική λύση ως προς τα συμβατικά καύσιμα, θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση των εκπομπών αερίων στα φορτηγά μεταφοράς εμπορευμάτων στους κύριους οδικούς άξονες της Ευρώπης», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 
Η οικονομική στήριξη εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της ΕΕ να υπάρξει διαφοροποίηση στο μείγμα καυσίμων στον τομέα μεταφορών. Η Πορτογαλία αναμένεται να προωθήσει πλαίσιο για τη μετάβαση του τομέα οδικών εμπορευματικών μεταφορών στο LNG. Το σχέδιο αυτό θα εποπτεύεται από την Επιτροπή Καινοτομίας και Δικτύων της Κομισιόν (INEA) και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2015.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=91174

No comments: