Friday 27 February 2015

Petrobras: Προσέλαβε την JPMorgan για την πώληση assets 3 δισ. δολ.

Την JPMorgan Chase & Co προσέλαβε η Petróleo Brasileiro SA για να διαχειριστεί την πώληση περιουσιακών στοιχείων, συνολικής αξίας 3 δισ. δολαρίων. Το Reuters, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, τονίζει ότι το σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε προ μηνών στην κρατική πετρελαϊκή «έκλεισε τις στρόφιγγες» χρηματοδότησης.

Όπως σημειώνει το ξένο πρακτορείο, η JPMorgan προγραμματίζει συναντήσεις με επίδοξους αγοραστές μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Τη δεδομένη στιγμή η πώληση περιουσιακών στοιχείων έχει καταστεί επιτακτική ανάγκη για την Petrobras, καθώς η Moodys Investors Service της έδωσε βαθμολογία «junk» αναφορικά με την πιστοληπτική της ικανότητα.
Για το λόγο αυτό και ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος, Aldemir Bendine, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από 1 μήνα, έκανε περικοπές στο πρόγραμμα επενδύσεων και προωθεί την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών απέναντι στην πετρελαϊκή. Σύμφωνα με τις πηγές του Reuters, οι δυνητικοί υποψήφιοι για την αγορά assets της Petrobras πιθανόν να είναι από τη Μέση Ανατολή.

http://energypress.gr/news/petrobras-proselave-tin-jpmorgan-gia-tin-polisi-assets-3-dis-dol

No comments: