Tuesday 28 July 2015

Αμερικανικές πολυεθνικές δεσμεύονται για κλιματική αλλαγή και ΑΠΕ

Επενδύσεις τουλάχιστον 140 δισ. ευρώ για τη μείωση των εκπομπών ρύπων ετοιμάζονται να ανακοινώσουν στελέχη από 13 πολυεθνικές της Αμερικής, στα πλαίσια σχεδίου της Ουάσιγκτον λίγο πριν από τη διάσκεψη για το κλίμα στο Παρίσι. Αυτή την πρωτοβουλία πρόκειται να την ανακοινώσουν εταιρίες όπως οι Apple, Berkshire Hathaway Energy και Goldman Sachs, και ο Υπουργός Εξωτερικών, John Kerry.
Μαζί με υποσχέσεις για μείωση των εκπομπών, για χρηματοδότηση σε περιβαλλοντικές εταιρίες, και μείωση κατανάλωσης υδάτων, οι εταιρίες έχουν υποσχεθεί εγκαταστάσεις ΑΠΕ 1.600 μεγαβάτ. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως αυτό θα είναι μόνο ο πρώτος γύρος της πρωτοβουλίας. Ανάμεσα στις εταιρίες που έχουν συμφωνήσει βρίσκεται και η Alcoa η οποία έχει υποσχεθεί μείωση των εκπομπών αερίων της κατά 50% από τα επίπεδα του 2005, ενώ ο πραγματικός γίγαντας της γεωργικής οικονομίας των ΗΠΑ, Cargill, ανέφερε πως 18% της συνολικής της ενέργειας θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η Coca-Cola ανέφερε πως θα μειώσει τις εκπομπές άνθρακα της παραγωγής αναψυκτικών της κατά 25% στα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ η Google ανέφερε πως θα αυξήσει τις αγορές της προς ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέσα στη δεκαετία. Η Berkshire Hathaway ανέφερε επενδύσεις 15 δισ. σε κατασκευές ανανεώσιμης ενέργειας, ενώ η Bank of America ανέφερε πως θα αυξήσει τις επιχειρηματικές τις πρωτοβουλίες προς το περιβάλλον κατά 75 δισ. δολάρια την επόμενη δεκαετία. Άλλες εταιρίες οι οποίες θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα είναι οι Wal-Mart, United Parcel, PepsiCo, Microsoft, και General Motors.

http://energypress.gr/news/amerikanikes-polyethnikes-desmeyontai-gia-klimatiki-allagi-kai-ape

No comments: