Monday 31 August 2015

Προχωρά η Maersk την ανάπτυξη του πεδίου αερίου Culzean

Το "πράσινο φως" του Ην. Βασιλείου έλαβε η Moeller-Maersk για ένα αναπτυξιακό πλάνο 4,5 δισ. δολ. που αφορά το πεδίο φυσικού αερίου Culzean, καθώς η δανέζικη εταιρεία προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή στην ενεργειακή της μονάδα. Το πεδίο, που βρίσκεται στο κεντρικό σημείο της βρετανικής περιοχής στη Βόρεια Θάλασσα, αναμένεται να παράγει αρκετό φυσικό αέριο για να καλύψει το 5% της συνολικής ζήτησης του Ηνωμένου Βασιλείου, το 2020 ή το 2021.

Η Maersk θα είναι ο διαχειριστής του πεδίου με ποσοστό 49,9%, ενώ η JX Nippon Oil & Energy Corp, κατέχει το 34,01% και η BP Plc το 16%. Στις αρχές του μήνα, ο Nils Smedegaard Andersen, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε πως η εταιρεία ψάχνει ενεργά για πετρελαϊκές εξαγορές στη Βόρεια Θάλασσα καθώς η πτώση στις ενεργειακές τιμές καθιστά τις εξαγορές ελκυστικές.
Η εταιρεία θέλει να επιστρέψει το focus της στα νερά της Βόρειας Θάλασσας, όπου πρώτη ξεκίνησε δραστηριότητες στη δεκαετία του ’60, και ότι έχει ένα πλεονέκτημα με τις τεχνολογίες της, δήλωσε. "Το Culzean είναι το τελευταίο σε μια σειρά μεγάλων επενδύσεων από την Maersk Oil στη Βόρεια Θάλασσα όπου δραστηριοποιούμαστε στη Δανία, τη Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο, αντανακλώντας τη δέσμευσή μας στην περιοχή της Βόρειας Θάλασσας για το μέλλον, δήλωσε ο Jakob Thomasen, CEO της Maersk Oil. Η εταιρεία εκτιμά ότι το συγκεκριμένο πεδίο έχει περί τα 30 εκατ. βαρέλι πετρελαίου. Η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2019 και θα συνεχιστεί για τουλάχιστον 13 χρόνια.
 
http://energypress.gr/news/prohora-i-maersk-tin-anaptyxi-toy-pedioy-aerioy-culzean

No comments: