Monday 28 September 2015

200 ερωτηματολόγια απέστειλε η Κομισιόν για την έρευνα σχετικά με τους μηχανισμούς ισχύος

Οι κοινοτικές αρχές απέστειλαν πάνω από 200 ερωτηματολόγια σε εταιρείες και κρατικές υπηρεσίες στα πλαίσια έρευνάς της για την αγορά ηλεκτρισμού που αφορά τις κρατικές επιδοτήσεις, όπως ανακοινώθηκε σήμερα. Η κίνηση αυτή έρχεται στη συνέχεια της εκκίνησης της έρευνας τον φετινό Απρίλιο, όταν η Κομισιόν είχε δηλώσει πως στο στόχαστρο βρίσκονται οι Βέλγιο, Κροατία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία και Σουηδία για τα σχέδιά τους να εξασφαλίσουν τις προμήθειες ηλεκτρισμού σε περιπτώσεις υψηλής ζήτησης, δηλαδή τους λεγόμενους μηχανισμούς ισχύος.

Όπως τόνισε η επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέθ Βεστάγκερ, απεστάλησαν 200 ερωτηματολόγια στις 11 παραπάνω χώρες, ενώ τα προκαταρκτικά πορίσματα έδειξαν ότι ορισμένοι μηχανισμοί ισχύος ήταν απαραίτητοι βραχυπρόθεσμα, ενώ άλλοι δεν ήταν. «Δυστυχώς, η έρευνα υποδεικνύει ότι οι μηχανισμοί ισχύος αντιμετωπίζονται κάποιες φορές ως εύκολες λύσεις και ως εναλλακτικές για πραγματικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά και στο ρυθμιστικό πλαίσιο», δήλωσε η επίτροπος.
«Αν για παράδειγμα, οι καταναλωτές έχουν ισχυρό κίνητρο να αντιδράσουν στις αυξήσεις των τιμών και στις αιχμές, τότε θα μειώσουν την κατανάλωσή τους και θα υπάρχει μικρότερος λόγος για να εισαχθούν μηχανισμοί», πρόσθεσε. Τέλος, σημειώνεται ότι η Κομισιόν θα παρουσιάσει μια πρώτη αναφορά στις αρχές του 2016.

http://energypress.gr/news/200-erotimatologia-apesteile-i-komision-gia-tin-ereyna-shetika-me-toys-mihanismoys-ishyos

No comments: