Monday 28 September 2015

Το φυσικό αέριο στο επίκεντρο της συνάντησης Αναστασιάδη-Σίσι

Την ενδυνάμωση των ενεργειακών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου επιθυμούν οι ηγέτες των δύο χωρών Νίκος Αναστασιάδης και Αμπτέλ Φατάχ Αλ Σίσι όπως διαφάνηκε από την συνάντηση που είχαν στη Νέα Υόρκη. Μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι συζητήθηκαν τα ενεργειακά θέματα έτσι όπως αυτά διαμορφώνονται μετά την πρόσφατη ανακάλυψη εντός της ΑΟΖ της Αιγύπτου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως είναι κοινή πεποίθηση των προέδρων Σίσι και Αναστασιάδη ότι μέσα από την ακόμη πιο ισχυρή συνεργασία της Κύπρου και της Αιγύπτου στον τομέα της ενεργείας και μέσα από συνεργείες, θα μπρούν να υπάρξουν οφέλη, τόσο για την περιοχή, όσο και τα δύο κράτη.
Ο διάλογος των δύο χωρών βρίσκεται σε εξέλιξη τόνισε και αναμένεται να ενισχυθεί. Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο Αιγύπτιος πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρωτοβουλία του ΠτΔ για την διαμεσολάβιση της Κυπριακής Δημοκρατίας για ξεχωριστές ομιλίες στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του παλαιστίνιου ηγέτη Μαχμούτ Αμπάς.
 
http://energypress.gr/news/fysiko-aerio-sto-epikentro-tis-synantisis-anastasiadi-sisi

No comments: