Tuesday 29 September 2015

Φέσσας: Οι γαλλικές εταιρείες μπορούν να επενδύσουν στην Ελλάδα σε τομείς όπως η ενέργεια

Επενδυτικό προσκλητήριο στις γαλλικές επιχειρήσεις απευθύνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) Θεόδωρος Φέσσας, ο οποίος σε συνέντευξή του στη γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η ελληνική οικονομία εισέρχεται σε περίοδο σταθερότητας.

Ο κ. Φέσσας βρέθηκε, χθες, στο Παρίσι όπου επισκέφθηκε την Ένωση Επιχειρήσεων της Γαλλίας (Medef). Ειδικότερα, στην ερώτηση της δημοσιογράφου Catherine Chatignoux ότι η συγκυρία λόγω των κεφαλαιακών περιορισμών και της ύφεσης δεν είναι η καλύτερη προκειμένου η Ελλάδα να προσελκύσει επενδύσεις ο κ. Φέσσας απαντά ότι: "μετά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές, εμπεδώθηκε ότι η θέση της Ελλάδας είναι στη ζώνη του Ευρώ, καθώς τα κόμματα υπέρ του Ευρώ συγκέντρωσαν το 80% των ψήφων, καταλαμβάνοντας 260 έδρες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο”.
Προσθέτει ακόμη ότι η ελληνική οικονομία εμφανίζει ανθεκτικότητα απέναντι στις "αναταράξεις” των τελευταίων ετών, ενώ παρά τα capital controls η καταναλωτική εμπιστοσύνη παραμένει υψηλή. Ο ίδιος σημειώνει ότι η κρυφή δυναμική της Ελλάδας βρίσκεται στο ανθρώπινο δυναμικό που είναι ιδιαίτερα μορφωμένο και ανταγωνιστικό. Για το νομικό πλαίσιο που "πνίγει”, πολλές φορές, το εγχώριο επιχειρείν, ο κ. Φέσσας σημειώνει ότι η βελτίωση του περιβάλλοντος για τη δραστηριοποίηση των εταιρειών είναι ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα του καινούργιου προγράμματος στήριξης που υπόγραφε με τους Ευρωπαίους.
Αναφέρει ακόμη ότι απαιτείται ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο, η καθιέρωση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, η επιτάχυνση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης και η περαιτέρω περικοπή ορισμένων κρατικών δαπανών.
Τέλος, ο επικεφαλής του ΣΕΒ ανέφερε ότι ο τουρισμός, οι κατασκευές, η ενέργεια, τα logistics (χώροι αποθήκευσης), η γεωργία και η πληροφορική είναι οι τομείς όπου οι γαλλικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να επενδύσουν. Σήμερα οι γαλλικές επενδύσεις στη Γαλλία είναι ύψους 3 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά 120 γαλλικές εταιρείες δραστηριοποιούνται σήμερα στην Ελλάδα. "Η χώρα μας αντιπροσωπεύει το 0,5% των γαλλικών εξαγωγών. Θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε αυτή την κατάσταση”, κατέληξε ο κ. Φέσσας.
 
http://energypress.gr/news/fessas-oi-gallikes-etaireies-mporoyn-na-ependysoyn-stin-ellada-se-tomeis-opos-i-energeia

No comments: