Wednesday 30 September 2015

Αλάμπογιουν: Τα αποθέματα ενέργειας ανήκουν σε όλο τον λαό της Κύπρου

Τα αποθέματα ενέργειας που θα βρεθούν στην Κύπρο ανήκουν σε ολόκληρο τον λαό του νησιού, δήλωσε ο Τούρκος υπηρεσιακός Υπουργός Ενέργειας Ρίζα Αλάμπογιουν κληθείς να σχολιάσεις τις έρευνες για φυσικό αέριο στην Κύπρο.

"Οι ειδήσεις που έρχονται είναι ότι δεν βρήκαν αποθέματα στο βαθμό που ήλπιζαν. Ωστόσο σε εκείνες τις περιοχές, ειδικά σε εκείνες στις οποίες βρίσκονται η Αίγυπτος και το Ισραήλ, βρέθηκαν πόροι φυσικού αερίου. Εγώ πιστεύω ότι αυτά θα φέρουν ειρήνη στην περιοχή" είπε. Πρόσθεσε ότι "και το φυσικό αέριο στην Κύπρο από κάποιο σημείο και μετά είτε το θέλουν είτε όχι θα το μοιραστούν με τους Τουρκοκυπρίους. Αυτό εάν θέλουν να το πουλήσουν στην Ευρώπη είναι μέσω της Τουρκίας, δεν υπάρχουν άλλες δυνατότητες για την μεταφορά του".
Οπως είπε, "στην Τουρκία υπάρχει μια δομή έτοιμη, υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό. Δεν ξέρουμε ποια είναι η τελευταία κατάσταση στην Κύπρο, το μόνο που ξέρουμε είναι ότι δεν βρήκαν αυτό που ήλπιζαν αλλά τα αποθέματα ενέργειας που θα βρεθούν εκεί ανήκουν σε ολόκληρο τον λαό της Κύπρου. Και οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι είναι χρήσιμο να το γνωρίζουν αυτό".
http://energypress.gr/news/alampogioyn-ta-apothemata-energeias-anikoyn-se-olo-ton-lao-tis-kyproy

No comments: