Tuesday 27 October 2015

Τέλη του 2022 σε λειτουργία η υποβρύχια ηλεκτρική διασύνδεση Βρετανίας-Δανίας

Μετατίθεται για τα τέλη του 2022 η λειτουργία της πρώτης υποβρύχιας ηλεκτρικής διασύνδεσης μεταξύ της Δανίας και της Βρετανίας. Ήδη, αποφασίστηκε το μήκος του Viking Link (όπως ονομάστηκε το καλώδιο) 1.400 MW, το οποίο διαχειρίζονται η βρετανική National Grid και η δανέζικη Energinet.dk, να αυξηθεί κατά 650 χλμ. Θα ξεκινά από τον υπάρχοντα υποσταθμό στο Bicker Fen του Lincolnshire και θα κατευθύνεται σε υποσταθμό στο Revsing της Δανίας.

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την έναρξη του έργου θα εξαρτηθεί από το πότε θα ληφθούν οι απαραίτητες άδειες και η τελική επενδυτική απόφαση στις αρχές του 2018. Η εν λόγω διασύνδεση θα προσφέρει ηλεκτρική ενέργεια χαμηλή σε άνθρακα, θα μειώσει το ενεργειακό κόστος για τους πελάτες των δύο εταιρειών και θα αυξήσει την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού, δήλωσε η National Grid.
Σημειωτέον, το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει μια νέα σειρά διασυνδέσεων για να συνδέσει το δίκτυο της χώρας με αυτό της ηπειρωτικής Ευρώπης, ώστε να καταστήσει ευκολότερη την κοινή χρήση των ΑΠΕ σε ολόκληρη τη Βόρεια Ευρώπη.
 
http://energypress.gr/news/teli-toy-2022-se-leitoyrgia-i-ypovryhia-ilektriki-diasyndesi-vretanias-danias

No comments: