Thursday 29 October 2015

Γεωθερμική ενέργεια από την Ισλανδία θα μεταφέρεται στη Βρετανία

Ένα φιλόδοξο σχέδιο, που θα βασίζεται στη γεωθερμική ενέργεια της Ισλανδίας που προέρχεται από τη δύναμη των ηφαιστείων, ετοιμάζεται να υλοποιήσει μέσα στα επόμενα 10 χρόνια η Μεγάλη Βρετανία. Ο Ντέιβιντ Κάμερον, ανακοινώσει τη σύσταση Task Force που θα κάνει έλεγχο σκοπιμότητας για την υλοποίηση του σχεδίου αυτού.
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν με την παρέλευση 6 μηνών. Όπως σημειώνει το Independent, σπίτια στη Βρετανία θα μπορούν να λαμβάνουν ενέργεια από ηφαίστεια της Ισλανδίας μέσω ενός υποθαλάσσιου αγωγού μήκους 750 μιλίων. Το 95% της ενέργειας της Ισλανδίας προέρχεται από υδροηλεκτρική και γεωθερμική ενέργεια.
Η δημιουργία μακροπρόθεσμης πηγής ανανεώσιμης ενέργειας για τη Βρετανία θα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια καθώς υπάρχουν συνεχιζόμενες απειλές blackout λόγω ελλείψεων. Ο Κάμερον έχει συνομιλίες για τη δημιουργία ισχυρότερων ενεργειακών δεσμών με τον Ισλανδό ομόλογό του Sigmundur Davio Gunnlaugsson ενόψει του φόρουμ  Northern Future Forum στο οποίο ο Βρετανός ηγέτης θα συναντηθεί με ηγέτες χωρών της Σκανδιναβίας και της Βαλτικής.

http://energypress.gr/news/geothermiki-energeia-apo-tin-islandia-tha-metaferetai-sti-vretania
 
 
 

No comments: