Saturday 31 October 2015

ΕΛΠΕ: Η τεχνική ικανότητα της εταιρείας έχει ήδη κριθεί θετικά σχετικά με τις έρευνες στη Δυτική Ελλάδα

Το θέμα της τεχνικής ικανότητας της εταιρείας έχει ήδη κριθεί θετικά από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης με απόφαση της 5ης Ιουνίου, επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους τα Ελληνικά Πετρέλαια,  με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πιθανή εμπλοκή στον διεθνή διαγωνισμό για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας πετρελαίου στη Δυτική Ελλάδα, λόγω έλλειψης της απαιτούμενης από την προκήρυξη του διαγωνισμού εμπειρίας των ΕΛΠΕ σε ερευνητικές δραστηριότητες.

Όπως εξηγεί η εταιρεία, τα Ελληνικά Πετρέλαια έχουν διεξάγει επιτυχώς έρευνες για υδρογονάνθρακες από το 1975 μέχρι σήμερα σε 39 περιοχές σε Ελλάδα, Αίγυπτο, Λιβύη, Αλβανία και Μαυροβούνιο στις οποίες ανακάλυψε κοιτάσματα μεγέθους άνω των 200 εκατ. βαρελιών. Παράλληλα, στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι τα ΕΛΠΕ αποτελούν τον μεγαλύτερο καθετοποιημένο ελληνικό ενεργειακό Όμιλο με ετήσιο κύκλο εργασιών 10 δισ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη πάνω από 500 εκατ. ευρώ.
«Η Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ έχει υποβάλει τις τελικές τεχνικές και οικονομικές προσφορές για τις περιοχές 'Αρτα - Πρέβεζα και ΒΔ Πελοπόννησο, οι οποίες έχουν συνταχθεί με αμιγώς επιχειρηματικά, περιβαλλοντικά και επιστημονικά κριτήρια συνεκτιμώντας, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, τις παρατηρήσεις της Επιτροπής Αξιολόγησης στις προηγούμενες προσφορές» διευκρινίζει η εταιρεία. Ο διαγωνισμός για την παραχώρηση των τριών περιοχών βρίσκεται στην τελική φάση της επιλογής. Εκτός από τα ΕΛΠΕ προσφορές έχει υποβάλει και η Energean για τις περιοχές 'Αρτα-Πρέβεζα και Αιτωλοακαρνανία.
«Αναμένουμε τις τελικές αποφάσεις της Επιτροπής Αξιολόγησης με απόλυτα αξιοκρατικά και επιχειρηματικά κριτήρια. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στην πρόκληση ιδιαίτερα υψηλών επενδύσεων στην έρευνα και αισιόδοξοι για το τελικό αποτέλεσμα στοχεύοντας στην ανακάλυψη και παραγωγή πετρελαίου το συντομότερο δυνατόν, γεγονός που θα αποτελέσει κομβικό σημείο στην ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας μας», καταλήγουν τα ΕΛΠΕ.
 
http://energypress.gr/news/elpe-i-tehniki-ikanotita-tis-etaireias-ehei-idi-krithei-thetika-shetika-me-tis-ereynes-sti

No comments: