Friday 30 October 2015

Τι αποφάσισε η Γερμανία για τα FiTs των ΑΠΕ το 2016

Μειωμένες κατά 1,2% θα είναι οι ταρίφες για τα χερσαία αιολικά στη Γερμανία, από την 1η Ιανουαρίου του 2016, καθώς οι εγκαταστάσεις των τελευταίων 12 μηνών ήταν κατά 3.666 MW πάνω από τους εθνικούς στόχους, σύμφωνα με απόφαση της Bundesnetzagetur. Όπως αναφέρει το Seenews, η ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων της χώρας αρμόδια για θέματα ενέργειας, αερίου, τηλεπικοινωνιών, ταχυδρομείων και σιδηροδρόμων αποφάσισε ότι «τα ποσοστά επιδότησης θα καθορίζονται ανάλογα με την ανάπτυξη κάθε τύπου ΑΠΕ».
Προανήγγειλε δε αρκετές αλλαγές, σε επίπεδο τριμήνου, για το 2016. Απτό παράδειγμα των αλλαγών που προανήγγειλε η γερμανική Υπηρεσία είναι και οι ταρίφες των αιολικών. Σε επίπεδο 12μήνου, η κυβέρνηση είχε θέσει ως στόχο τα 2.400-2.600 MW. Σε περίπτωση που η εγκατεστημένη ισχύ είναι εντός του στόχου, η τριμηνιαία μείωση στις ταρίφες θα είναι μόλις 0,4%. Αν υπερβούν το στόχο, τότε η μείωση θα είναι μεγαλύτερη.

Η απόφαση για βιομάζα, φωτοβολταϊκά

Μικρότερη μείωση στα feed-in tariffs (FiTs) θα δουν, το 2016, οι παραγωγοί ενέργειας από βιομάζα, με το minimum να φτάνει το 0,5%. Η ανάπτυξή τους στο 12μηνο ανήλθε στα 71 MW, ισχύς κάτω του στόχου των 100 MW. Παρά το γεγονός ότι η Bundesnetzagetur είχε δεσμευθεί ότι τα FiTs στα φ/β δεν θα μειωθούν, ωστόσο η εγκατάστασή τους ήταν σημαντικά χαμηλότερη των στόχων, οπότε οι ταρίφες θα παραμείνουν αμετάβλητες τουλάχιστον για το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου.
 
http://energypress.gr/news/ti-apofasise-i-germania-gia-ta-fits-ton-ape-2016

No comments: