Thursday 29 October 2015

Gazprom: Συνήθης τακτική η αίτηση διαιτησίας από την Τουρκία για την τιμή του φυσικού αερίου

Η υποβολή αίτησης διαιτησίας στην Στοκχόλμη από την πλευρά της Τουρκίας για την τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου, αποτελεί μια «συνήθης τακτική» και δεν αποκλείεται να διευθετηθεί προδικαστικά το ζήτημα, όπως δήλωσε στο RIA Novosti ο εκπρόσωπος της Gazprom Σεργκέι Κουπριάνοφ.

«Η υποβολή της αίτησης διαιτησίας αποτελεί πάντα μία από τις προβλεπόμενες επιλογές, βάση της σύμβασης. Είναι φυσιολογική κίνηση. Υπάρχει η δυνατότητα τόσο της  προδικαστικής διευθέτησης του ζητήματος, όσο και  της τελικής απόφαση της διαιτησίας της Στοκχόλμης» σχολίασε ο Κουπριάνοφ σχετικά με τις δηλώσεις των τουρκικών αρχών για την υποβολή αίτησης για την τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου.

Οι συζητήσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας για την κατασκευή και λειτουργία του αγωγού μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου Turkish Stream σταμάτησαν το καλοκαίρι, καθώς οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία για την τιμή. 

Σύμφωνα με δηλώσεις των εκπροσώπων του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού, η τελική απόφαση θα έχει ληφθεί έως την 1η Νοεμβρίου.
 
http://www.energia.gr/article.asp?art_id=99061

No comments: