Wednesday 30 December 2015

Ο σωστός και μελετημένος φωτισμός εξοικονομεί ενέργεια και βελτιστοποιεί την πτηνοτροφική παραγωγή

Ο φωτισμός είναι βασικό συστατικό όλων των πτηνοτροφικών μονάδων καθώς επηρεάζει τον 24ωρο ορμονικό κύκλο των πτηνών. Ως αποτέλεσμα, ο καθορισμός σωστών επιπέδων φωτισμού και ο προγραμματισμός του είναι ζωτικής σημασίας, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η απόδοση της παραγωγής καθώς στην πτηνοτροφία χρειάζονται διαφορετικές συνταγές φωτισμού κατά τη διάρκεια των διαφόρων σταδίων της ζωής των πτηνών, ανάλογα με τον τύπο παραγωγής (αυγοπαραγωγή ή κρέατοπαραγωγή).

Η AgriLampTM έχει έντονη παρουσία στην παγκόσμια αγορά με εγκατεστημένα συστήματά της σε εταιρείες κολοσσούς της παγκόσμιας αγοράς όπως Hyline, Aviagen και Noble Foods. H AgriLampTM από το 2008, με μεγάλες επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων φωτισμού σε συνεργασία  με Αγγλικά πανεπιστήμια αλλά και εταιρείες ηγέτες στο κλάδο της πτηνοτροφίας, προσφέρει λύσεις LED φωτισμού αποκλειστικά για τις ανάγκες της πτηνοτροφίας στον 21ο αιώνα. Στόχος η βελτίωση των μεθόδων παραγωγής, για τη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας, μέσω λύσεων φωτισμού προσαρμοσμένου στη φωτοπική όραση των πτηνών.

Τεχνολογία της AgriLampTM  και Βελτιστοποίηση Απόδοσης Παραγωγής
  • ­­­Έως 50% μείωση θνησιμότητας πουλερικών
  • Ήρεμα σμήνη με λιγότερα καρδιακά επεισόδια, ενώ δεν έχουν καταγραφεί περιπτώσεις κανιβαλισμού
  • Βελτίωση FCR λόγω μειωμένης πρόσληψης νερού που  αυξάνει φυσικά την πανίδα του εντέρου μειώνοντας το % της τροφής που αποβάλλεται χωρίς να έχει επεξεργαστεί.
  • Κατανεμημένος φωτισμός από σχεδιασμό που συνεπάγεται βελτιωμένη κατανομή των πουλερικών και μειωμένο % απόρριψης σφαγίου λόγω μειωμένων εγκαυμάτων
  • Μειωμένος αριθμός αυγών εκτός του προκαθορισμένου χώρου λόγω της σωστής κατανομής του φωτισμού.
  • Εξοικονόμηση έως 60% σε σχέση με τους λαμπτήρες φθορισμού και έως 95% σε σχέση με λαμπτήρες πυράκτωσης
Σύστημα ALIS

Το σύστημα ALIS είναι το πιο πρόσφατο σύστημα φωτισμού από την AgriLamp Range. Πρόκειται για σύστημα φωτισμού το οποίο  επιτρέπει με τη δύναμη της τεχνολογίας να ανάβουν οι λαμπτήρες χωρίς να χρειαστεί να κοπούν και να ενωθούν καλώδια. Το σύστημα λειτουργεί διανέμοντας εξαιρετικά οργανωμένα και με ασφάλεια σταθερό ρεύμα μέσω του διπλά μονωμένου καλωδίου πάνω στο οποίο με τη μέθοδο της επαγωγής κουμπώνουν και     ξεκουμπώνουν λαμπτήρες.
Το σύστημα ALIS της AgriLamp, είναι σχεδιασμένο για να καλύπτει τις εξειδικευμένες ανάγκες της πτηνοτροφικής παραγωγής:­
  • Πατενταρισμένης τεχνολογίας αδιάβροχοι (IP65) λαμπτήρες LED στιβαρής κατασκευής & υψηλής  ποιότητας υλικών, σχεδιασμένοι για 24ωρη χρήση σε αντίθεση με τους κοινούς λαμπτήρες LED.
  • Πατενταρισμένη τεχνολογία επαγωγικής τροφοδοσίας-UL listed.
  • Σύστημα Dusk-Till-Dawn (DTD) για πλήρη παραμετροποίηση ανάλογα με την παραγωγή και την ηλικία των πτηνών.
  • Οι λαμπτήρες της AgriLamp έχουν κατασκευαστεί για να εκπέμπουν στο φάσμα της φωτοπικής όρασης των πτηνών.
  • Έχει σχεδιαστεί για να είναι το ασφαλέστερο, πιο ενεργειακά αποδοτικό και φιλικό προς το χρήστη σύστημα φωτισμού που υπάρχει αυτή τη στιγμή διαθέσιμο.
Η ENISTEC-Αφοί Τσονιώτη Ο.Ε. με βάση την εμπειρία της σε έργα αναβάθμισης φωτισμού «με το κλειδί στο χέρι», ανακοινώνει αποκλειστική συνεργασία για την Ελλάδα με την AgriLampTM  και προωθεί τη σειρά LED φωτισμού ALIS, το μόνο σύστημα επαγωγικής λειτουργίας ειδικά προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις πτηνοτροφείων!
 
http://energypress.gr/news/o-sostos-kai-meletimenos-fotismos-exoikonomei-energeia-kai-veltistopoiei-tin-ptinotrofiki

No comments: