Monday 28 December 2015

Νέα συμβόλαια για φ/β έργα EPC, αξίας 112 εκατ., για τη METKA EGN

Η θυγατρική της ΜΕΤΚΑ, METKA EGN, στην οποία η εταιρεία συμμετέχει με 50,1%, προχώρησε, το τελευταίο διάστημα, στην υπογραφή συμβολαίων για την ολοκληρωμένη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή (EPC) καθώς και τη λειτουργία και συντήρηση (O&M) 7 σταθμών παραγωγής ενέργειας με χρήση ηλιακών φωτοβολταϊκών τεχνολογιών (solar PV), συνολικής ισχύος άνω των 116MW, και με αξία συμβολαίου 112 εκατ. ευρώ περίπου.

Το μεγαλύτερο συμβόλαιο αφορά σε μεγάλης κλίμακας έργο, ισχύος 57MW, στο Πουέρτο Ρίκο και έχει υπογραφεί με την Oriana Energy, LLC, θυγατρική του Ομίλου Sonnedix (συλλογικά, “Sonnedix”), κορυφαίου Ανεξάρτητου Παραγωγού Ενέργειας (IPP) από μονάδες ηλιακής ενέργειας. Εκτός από τις εργασίες EPC της μονάδας, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στα μέσα του 2016, η METKA EGN θα παρέχει επίσης υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης.
Επιπλέον, έχουν υπογραφεί 6 ακόμα συμβόλαια, για έργα στο Ην. Βασίλειο, με κορυφαίους επενδυτές – μεταξύ των οποίων οι Lightsource και Moser Baer, οι οποίοι ήδη συγκαταλέγονται στο πελατολόγιο της METKA EGN, και η Canadian Solar που αποτελεί νέο πελάτη για την εταιρεία. Τα νέα αυτά συμβόλαιο αποδεικνύουν τις μεγάλες δυνατότητες διεθνούς ανάπτυξης της METKA EGN και την τοποθετούν σε ηγετική θέση στον κλάδο της ηλιακής ενέργειας παγκοσμίως. 
 
http://energypress.gr/news/nea-symvolaia-gia-fv-erga-epc-axias-112-ekat-gia-ti-metka-egn

No comments: