Wednesday 23 December 2015

TAP: Δύο νέες συμβάσεις για την κατασκευή του χερσαίου τμήματος του αγωγού στην Ιταλία

Η κοινοπραξία του αγωγού TAP προχώρησε στην ανάθεση δύο συμβάσεων που αφορούν το χερσαίο τμήμα του αγωγού στην Ιταλία. Ειδικότερα, η TAP AG προχώρησε στην ανάθεση σύμβασης που αφορά τη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή (Engineering, Procurement and Construction - EPC) του Τερματικού Σταθμού Παραλαβής (Pipeline Receiving Terminal - PRT) και μία σύμβαση για τη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή για του χερσαίου τμήματος του αγωγού στην Ιταλία (μήκους 8 χλμ., διαμέτρου 36 ιντσών).

- Η κοινοπραξία  Enereco S.p.a. και Max Streicher S.p.a. αναλαμβάνει τη σύμβαση για το χερσαίο τμήμα του αγωγού στην Ιταλία, το οποίο θα συνδέει το χερσαίο τμήμα του έργου στην προσγειάλωση με τον Τερματικό Σταθμό Παραλαβής (PRT). - Η Renco S.p.a. αναλαμβάνει τη σύμβαση για τον Τερματικό Σταθμό Παραλαβής, ο οποίος αποτελεί το τελευταίο στοιχείο σύνδεσης του TAP με το δίκτυο φυσικού αερίου Snam Rete Gas. Εκτός από την παραλαβή φυσικού αερίου, ο Τερματικός Σταθμός Παραλαβής θα φιλοξενεί, επίσης, το Κέντρο Εποπτικού Ελέγχου (SCC).
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του TAP Ian Bradshaw έδωσε τα συγχαρητήριά του στην Renco και στην κοινοπραξία Enereco S.p.a. και Max Streicher S.p.a. για τις δυνατές προσφορές τους, οι οποίες όπως αναφέρει «ανταποκρίθηκαν καλύτερα στα υψηλά τεχνικά και περιβαλλοντικά πρότυπά μας καθώς και στις προδιαγραφές υγείας και ασφάλειας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις εταιρείες που συμμετείχαν στον απαιτητικό διαγωνισμό. Προσδοκούμε ότι αυτή η ανάθεση θα συμβάλλει όχι μόνο στη διασφάλιση απασχόλησης τοπικού εργατικού δυναμικού, αλλά και στην ενίσχυση των έμμεσων ωφελειών και των επενδύσεων στην Ιταλία».
Η Renco S.p.A. είναι Ιταλική εταιρεία, ιδρύθηκε το 1979 και παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων της μελέτης και κατασκευής έργων στους τομείς της ενέργειας, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και των δημοσίων υποδομών. Η Enereco είναι μία κατασκευαστική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1988. Οι τεχνολογικές δυνατότητες του στελεχιακού δυναμικού της εταιρείας καλύπτουν το σχεδιασμό εργοστασιακών μονάδων και υποδομών για την παραγωγή και μεταφορά στον τομέα της ενέργειας. Η Max Streicher S.p.a. είναι η ιταλική θυγατρική του Ομίλου Streicher. Η εταιρεια κατέχει σημαντική θέση στον τομέα κατασκευής αγωγών και εργοστασίων στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων έργων πετρελαίου και φυσικού αερίου σε συνεργασία με τη Snam Rete Gas και τον Όμιλο ENI. 
Τη χρονιά αυτή, ο ΤΑΡ έχει αναθέσει αρκετά ακόμη συμβόλαια: για την κατασκευή και αποκατάσταση οδών πρόσβασης και γεφυρών στην Αλβανία (Απρίλιος 2015), για την προμήθεια σφαιρικών βαλβίδων μεγάλης διαμέτρου και ενεργοποιητών (Ιούλιος 2015), για την προμήθεια υπερ-συμπιεστών αεριοστροβίλων (Σεπτέμβριος 2015), και για την προμήθεια εξαρτημάτων σωληνώσεων, μονωτικών αρμών, και αποξεστών (Οκτώβριος 2015), σωληναγωγούς μήκους 270 χλμ. και γωνίες (Οκτώβριος 2015), καθώς και σωληναγωγούς μήκους 495 χλμ. για το χερσαίο τμήμα του αγωγού (Νοέμβριος 2015).
 
http://energypress.gr/news/tap-dyo-nees-symvaseis-gia-tin-kataskeyi-toy-hersaioy-tmimatos-toy-agogoy-stin-italia

No comments: