Tuesday 5 January 2016

Ρεκόρ αιολικής παραγωγής στην Πορτογαλία την περασμένη Δευτέρα

Τα 4,2 GW άγγιξε η μέγιστη παραγωγή αιολικής ενέργειας στην Πορτογαλία τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, ξεπερνώντας για πρώτη φορά την εθνική κατανάλωση ενέργειας. Σύμφωνα με στοιχεία της Redes Energéticas Nacionais (REN), η παραγωγή ενέργειας εκείνη την ημέρα ξεπέρασε κατά 80 MW το προηγούμενο ρεκόρ αιολικής ενέργειας που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2015, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Μεταξύ των ωρών 02.00 και 05.30 το πρωί, η παραγωγή αιολικής ενέργειας της Πορτογαλίας παρέμεινε πάνω από τη συνολική ζήτηση ενέργειας. Συνολικά, τα αιολικά στη χώρα παρήγαγαν 86,5 GWh εκείνο το 24ωρο, που ισοδυναμούν με το 65% της εθνικής ζήτησης για εκείνη την ημέρα. Ωστόσο, την επόμενη ημέρα σημειώθηκε σημαντική πτώση της παραγωγής, στις 29,6 GWh.
Η Πορτογαλία διαθέτει σήμερα ισχύ περίπου 4,95 GW εγκατεστημένης αιολικής ενέργειας, καθιστώντας την τη δεύτερη πιο σημαντική ΑΠΕ στη χώρα, μετά την υδροηλεκτρική ενέργεια. Η κυβέρνηση σκοπεύει να αυξήσει το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών στο ενεργειακό μείγμα στο 31% έως το 2020.
 
http://energypress.gr/news/rekor-aiolikis-paragogis-stin-portogalia-tin-perasmeni-deytera

No comments: