Monday 4 January 2016

UBS: Το αργό θα φτάσει τα 30 δολάρια πριν σταθεροποιηθεί η αγορά

Το αργό μπορεί να πέσει κοντά στα 30 δολάρια το βαρέλι πριν μια μείωση της αμερικανικής παραγωγής προλάβει να εξισορροπήσει τις παγκόσμιες αγορές κατά το δεύτερο μισό του έτους, υποστηρίζει η UBS. Ο Dominic Schnider, επικεφαλής στον τομέα των εμπορευμάτων στη μονάδα διαχείρισης πλούτου της UBS στο Χονγκ Κονγκ, υποστήριξε πως οι τιμές των εμπορευμάτων μπορεί να πέσουν κατά άλλο ένα 10% λόγω της υπερπροσφοράς στις αγορές.

«Αυτό που θα δούμε το πρώτο μισό του 2016 είναι ότι η αμερικανική παραγωγή, σε ετήσια βάση, θα αρχίσει να μειώνεται», εξήγησε ο Schnider σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg. «Μόλις το δείτε αυτό να συμβαίνει, η αγορά θα γίνει πιο άνετη, οι τιμές θα μπορούσαν πραγματικά να σταθεροποιηθούν», πρόσθεσε.
Η υπερπροσφορά παγκοσμίως επιδεινώθηκε κατά το περασμένο έτος, καθώς τα αμερικανικά αποθέματα αυξήθηκαν κατά πάνω από 100 εκατ. βαρέλια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια ανάπτυξη που έχει καταγραφεί από την Αρχή Πληροφοριών για την Ενέργεια, της οποίας τα δεδομένα ξεκινούν από το 1920.
 
http://energypress.gr/news/ubs-argo-tha-ftasei-ta-30-dolaria-prin-statheropoiithei-i-agora

No comments: