Thursday 26 March 2015

TAP: Προκήρυξη για δύο επίγειες κατασκευές στην Ιταλία


Η κοινοπραξία του ΤΑΡ AG προσκαλεί τις εταιρείες να συμμετάσχουν στη διαδικασία προεπιλογής για την κατασκευή Τερματικού Σταθμού Παραλαβής (Pipeline Receiving Terminal – PRT) και την εγκατάσταση επίγειου τμήματος του αγωγού στην Ιταλία. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η κοινοπραξία προτίθεται να διαιρέσει τη σύμβαση στα εξής δύο μέρη: 

  • Στη Μελέτη, Προμήθεια και Κατασκευή (Engineering, Procurement and Construction – EPC) του Τερματικού Σταθμού Παραλαβής, και  
  • Στη Μελέτη, Προμήθεια και Κατασκευή αγωγού διαμέτρου 36 ιντσών και μήκους περίπου 8 χιλιομέτρων που θα συνδέει τον υποθαλάσσιο αγωγό του έργου στο σημείο προσγειάλωσης, με τον Τερματικό Σταθμό Παραλαβής.
Ο Τερματικός Σταθμός θα παραλαμβάνει φυσικό αέριο από το υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού και θα φιλοξενεί το κέντρο εποπτείας και ελέγχου του TAP. Ο Σταθμός θα ενσωματωθεί στον περιβάλλοντα χώρο και θα έχει περιορισμένο οπτικό αντίκτυπο στην περιοχή. Οι εγκαταστάσεις πρόκειται να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου της Snam Rete Gas. 
Συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με την προκήρυξη της σύμβασης μπορούν να βρεθούν στο Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Καθημερινό Δελτίο Υποβολής Προσφορών (TED): σύνδεσμος.
Η προθεσμία που έχουν οι ενδιαφερόμενες εταιρείες να ζητήσουν το ερωτηματολόγιο για την προεπιλογή λήγει στις 7.04.2015. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας προεπιλογής, ο TAP σκοπεύει να εκδώσει τις σχετικές Προσκλήσεις για την Υποβολή Προσφορών (Invitations to Tender – ITT) για τις επίγειες κατασκευές στην Ιταλία ως το τέλος του 2ου τριμήνου του 2015.
Ο Knut Steinar Kvindesland, Διευθυντής Ανάθεσης Συμβάσεων στον TAP, δήλωσε σχετικά: «με τη δημοσίευση αυτής της πρόσκλησης συμμετοχής στη διαδικασία προεπιλογής, ο TAP βρίσκεται πλέον σε θέση να εξασφαλίσει υπηρεσίες Μελέτης, Προμήθειας και Κατασκευής για το σύνολο του αγωγού από τους Κήπους στην Ελλάδα, έως και τη Νότιο Ιταλία. Η διαδικασία επιλογής μας παραμένει διαφανής, αυστηρή και με ιδιαίτερη έμφαση στην πλήρωση υψηλών προτύπων για την Υγεία, την Ασφάλεια και το Περιβάλλον, καθώς και στην αποδεδειγμένη συμμόρφωση με την πολιτική μηδενικής βλάβης του ΤΑΡ».
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες ανάθεσης συμβάσεων προμηθειών στον ΤΑΡ και τα συμβόλαια που πρόκειται να αναθέσει στο μέλλον, στην ιστοσελίδα http://www.tap-ag.com/Ευκαιρίες-που-προσφέρει-το-έργο/Για-εταιρείες.

http://energypress.gr/news/tap-prokiryxi-gia-dyo-epigeies-kataskeyes-stin-italia

No comments: