Monday 25 May 2015

Ρωσία: Δεν υπάρχει ανάγκη για μείωση της παραγωγής πετρελαίου

Δεν υπάρχει ανάγκη να μειωθεί η παραγωγή πετρελαίου, τονίζει ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ, ο οποίος σχεδιάζει να συναντηθεί με εκπροσώπους του ΟΠΕΚ, τον Ιούνιο, για να συζητήσουν την κατάσταση στη διεθνή αγορά. 

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Ρωσία και οι χώρες του ΟΠΕΚ συμφώνησαν να παρακολουθούν στενά την πορεία των τιμών του πετρελαίου και να συναντώνται τακτικά για το θέμα.

«Πιστεύω ότι αν η παραγωγή πετρελαίου παραμείνει στο ίδιο επίπεδο σε όλο τον κόσμο, όπως το περασμένο έτος, σε αυτές τις τιμές, θα είναι ένα καλό κίνητρο για την εξισορρόπηση της προσφοράς με τη ζήτηση, διότι η ζήτηση θα εξακολουθήσει να αυξάνεται και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η αγορά να αντισταθμίσει την κατάσταση», δήλωσε ο κ. Νόβακ.

Σημειώνεται ότι το Μπρεντ διαμορφώθηκε την περασμένη Παρασκευή στα 65,37 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του Μπρεντ υποχώρησε έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο της πενταετίας, τον περασμένο Ιανουάριο, όταν διαπραγματευόταν προς 47,09 δολάρια το βαρέλι, έναντι 115 δολαρίων τον Ιούνιο του 2014.
 
http://energia.gr/article.asp?art_id=94129