Tuesday 26 November 2013

RWE: Αποχωρεί από αιολικό project 6,48 δισ. δολ. στη Βρετανία

Αποχωρήσει από project αιολικής ενέργειας, ύψους 4 δισ. στερλίνων (6,48 δισ. δολαρίων) στη νοτιοδυτική Αγγλία, η RWE σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Guardian.

«Δεν είναι μία απόφαση που πήραμε ελαφρά τη καρδία. Ωστόσο, δεδομένων των τεχνολογικών προκλήσεων και των συνθηκών της αγοράς, τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για την RWE να συνεχίσει με αυτό το project», δήλωσε ο Paul Cowling, διευθυντής της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στη RWE Innogy, μονάδας της γερμανικής εταιρείας.
Η πολιτική θύελλα που περιβάλλει τον κλάδο, απειλεί τις μεγάλες επενδύσεις που χρειάζονται για να επιτευχθούν οι στόχοι για τις εκπομπές ρύπων και για να διασφαλιστεί ότι υπάρχει επαρκής παραγωγή ενέργειας για την κάλυψη της μελλοντικής ζήτησης, ανέφερε η εφημερίδα.
Προσθέτει ότι η ακύρωση του project Atlantic Array είναι πλήγμα για τη βρετανική κυβέρνηση, η οποία ήλπιζε ότι τέτοια σχήματα θα βοηθούσαν να πετύχει το στόχο της παραγωγής του 15% της ενέργειας της χώρας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μέχρι το 2020.
Η κυβέρνηση τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωσε μια έρευνα σε εταιρείες κοινής ωφελείας που δραστηριοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο και το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα δήλωσε ότι θα παγώσει τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας για περίπου 20 μήνες εάν κερδίσει τις επόμενες γενικές εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για το 2015.
 
http://www.energypress.gr/news/RWE:-Apohwrei-apo-aioliko-project-6-48-dis.-dol.-sth-Bretania

No comments: