Friday 30 January 2015

Τιμολόγια, ΑΔΙ, αποκρατικοποίηση στη συνάντηση Λαφαζάνη - Ζερβού

Περίπου δύο ώρες κράτησε η συνάντηση που είχε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο κύκλου ενημερωτικών επαφών που πραγματοποιεί ο υπουργός εφ όλης της ύλης ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης στη Βουλή. «Με τον Αρθούρο Ζερβό συζητήθηκε η σημερινή κατάσταση της ΔΕΗ, τα άμεσα θέματα που πρέπει να λυθούν, η πορεία και οι προοπτικές της επιχείρησης αλλά και της ηλεκτρικής αγοράς» έλεγαν μετά τη συνάντηση, κύκλοι του υπουργείου. Επεσήμαιναν, δε, ότι «δεν εξετάζεται ζήτημα τοποθέτησης νέας διοίκησης της ΔΕΗ, τουλάχιστον επί του παρόντος», επιβεβαιώνοντας πλήρως το σχετικό δημοσίευμα του energypress (Διαβάστε εδώ περισσότερα).

«Συζητήσαμε τα πάντα, του έθεσα τα θέματα που θέλουν άμεσο χειρισμό, όπως η υπόθεση των βιομηχανικών τιμολογίων και των Αποδεικτικών Διαθεσιμότητας Ισχύος (ΑΔΙ) όπου υπάρχει έτοιμο το σχέδιο της ΡΑΕ», απάντησε ο Αρθούρος Ζερβός ερωτώμενος από δημοσιογράφους κατά την έξοδό του από τη συνάντηση με τον κ. Λαφαζάνη. «Δεν συζητήσαμε τα θέματα των αποκρατικοποιήσεων» πρόσθεσε, «αλλά εξήγησα στον υπουργό ότι για να σταματήσουν οι διαδικασίες για τη μικρή ΔΕΗ που έχει σε εξέλιξη η ΔΕΗ απαιτείται νέος νόμος που θα καταργήσει τον παλιό». Αυτονόητο είναι ότι παγώνουν οι προσφορές για τον ΑΔΜΗΕ.

Σε ερώτηση για τυχόν μείωση των τιμολογίων, ο κ. Ζερβός είπε ότι εκ των πραγμάτων η μείωση των τιμών του πετρελαίου οδηγεί και σε μείωση ενεργειακού κόστους.
 
http://www.energypress.gr/news/Timologia-ADI-apokratikopoihsh-sth-synanthsh-Lafazanh-Zerboy

No comments: