Tuesday 30 July 2013

Υποχώρησαν 0,5% τα κέρδη του β΄ τριμήνου της Occidental Petroleum

Υποχώρησαν κατά 0,5% τα κέρδη του β΄ τριμήνου της Occidental Petroleum Corp, καθώς η εταιρεία παραγωγής ενέργειας επιβαρύνθηκε με χρεώσεις που συνδέονται με επιδόματα σε υπαλλήλους και υψηλότερους φόρους εισοδήματος.
Αν και οι «βαριές» επενδύσεις της Occidental στις ΗΠΑ, σε περιοχές όπως η Καλιφόρνια, το Τέξας και το εσωτερικό της χώρας, έχουν αυξήσει την παραγωγή τελευταίως, η εταιρεία έπρεπε να καταπολεμήσει τις ενεργειακές τιμές που υποχωρούν.
Η Occidental Petroleum επεξεργάζεται μια στρατηγική αναδιάρθρωσης που θα μπορούσε να περιλαμβάνει την πώληση κάποιων assets, σε μια περίοδο που αρκετές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου έχουν πουλήσει assets ή έχουν διαχωρίσει από το ενεργητικό τους ολόκληρες επιχειρηματικές μονάδες, ανταποκρινόμενες στις επενδυτικές πιέσεις.
Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 1,32 δισ. δολαρίων, χαμηλότερα από τα 1,33 δισ. δολάρια στην αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους. Τα κέρδη ανά μετοχή παρέμειναν αμετάβλητα στα 1,64 δολάρια. εάν αφαιρεθούν κέρδη που σχετίζονται με την πώληση μιας επένδυσης σε ένα εργοστάσιο χημικών στη Βραζιλία και άλλες επιδράσεις, τα κύρια κέρδη της περιόδου θα είχαν ανέλθει σε 1,58 δολάρια ανά μετοχή. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 3,4% στα 5,96 δισ. δολάρια.
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters προέβλεπαν κέρδη 1,60 δολ. ανά μετοχή και πωλήσεις 6,18 δισ. δολάρια. Οι πωλήσεις στο βασικό κορμό των δραστηριοτήτων της εταιρείας κινήθηκαν υψηλότερα 5%. Οι πωλήσεις χημικών αυξήθηκαν 1,3%.

Η μέση ημερήσια παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου σημείωσε άνοδο 0,8% στα 772.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως. Οι τιμές υποχώρησαν περισσότερο από 1% για το αργό πετρέλαιο παγκοσμίως, ενώ τα τοπικά μεγέθη αυξήθηκαν 3%. Οι τιμές υγροποιημένου φυσικού αερίου υποχώρησαν 7,8%.

http://www.energypress.gr/news/Ypohwrhsan-0-5-ta-kerdh-toy-b-trimhnoy-ths-Occidental-Petroleum

No comments: