Tuesday 30 July 2013

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Power-One από την ΑΒΒ

Ο Όμιλος ΑΒΒ, ηγετική εταιρεία στον τομέα της ενέργειας και του αυτοματισμού επισημοποίησε την εξαγορά της εταιρείας Power-One που δραστηριοποιείται στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έχει ηγετική θέση στην κατασκευή φωτοβολταϊκών μετατροπέων.
Η συγκεκριμένη επιχειρηματική κίνηση τοποθετεί την ΑΒΒ στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς φωτοβολταϊκών μετατροπέων. Η Power-One διαθέτει μια από τις πιο ολοκληρωμένες σειρές μετατροπέων, για οικιακή χρήση μέχρι και για χρήση σε φωτοβολταϊκά πάρκα μεγάλης ισχύος. Η εταιρεία διαθέτει χαρτοφυλάκιο με προϊόντα ενεργειακών λύσεων που λειτουργούν συμπληρωματικά στα προϊόντα της ΑΒΒ. Η Power-One απασχολεί 3.500 υπαλλήλους κυρίως στην Κίνα, την Ιταλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σλοβακία.

«Η απόκτηση της Power-One διευρύνει τις δραστηριότητες της ΑΒΒ στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και δημιουργεί τεράστιες επιχειρηματικές ευκαιρίες για τους πελάτες, τους εργαζομένους και τους μετόχους του Ομίλου» είπε ο CEO της ΑΒΒ Joe Hogan. “Το δίδυμο των εταιρειών ΑΒΒ και Power-One δημιουργεί έναν παγκοσμίου εμβέλειας ενεργειακό παίκτη ο οποίος είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη στρατηγική που έχει ανακοινώσει ο Όμιλος μέχρι το 2015. Με μεγάλη ευχαρίστηση καλωσορίζουμε τους εργαζομένους της Power-One στους κόλπους της ΑΒΒ».
«Με χαρά εισερχόμαστε στην οικογένεια της ΑΒΒ και ανυπομονούμε για ένα κοινό λαμπρό μέλλον» δήλωσε ο Richard J. Thompson, CEO της Power-One. «Μαζί μπορούμε αποτελεσματικότερα να ικανοποιήσουμε τη συνεχώς αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για καινοτόμες ενεργειακές λύσεις στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να ενδυναμώσουμε τη παγκόσμια κυριαρχία μας. Η ΑΒΒ είναι ο ιδανικός εταίρος και πιστεύουμε πως είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για τη συνεργασία».
Το κορυφαίο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της ΑΒΒ στους τομείς της ενέργειας και του αυτοματισμού μαζί με το παγκόσμιο δίκτυο εξυπηρέτησης πελατών που διαθέτει η εταιρεία, την καθιστά στρατηγικό εταίρο στην αγορά των φωτοβολταϊκών μετατροπέων.
Η ΑΒΒ (www.abb.com) πρωτοπόρος εταιρεία στις τεχνολογίες Ενέργειας και Αυτοματισμού έχει στόχο οι πελάτες της όπως οι Επιχειρήσεις Κοινής Οφέλειας και οι Βιομηχανίες, να βελτιώνουν τις επιδόσεις της παραγωγής τους μειώνοντας παράλληλα τις περιβαλλοντικές επιοπτώσεις. Ο Όμιλος εταιρειών ΑΒΒ δραστηριοποιείται σε 100 χώρες και απασχολεί περίπου 145.000 εργαζομένους. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ΑΒΒ κατέγραψε κέρδη  της τάξης των 6,7 δις δολαρίων και το εργασιακό της δυναμικό αυξήθηκε κατά 20.000 εργαζομένους το 2012.

http://www.energypress.gr/news/Oloklhrwthhke-h-exagora-ths-Power-One-apo-thn-ABB

No comments: