Monday 9 March 2009

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΕΕΤΕΜ ΚΑΛΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us   

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

QuickPost

ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ 25χρονο+ ΧΑΝΤΑΚΩΜΑ ΠΟΥ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Τ.Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΨΗΦΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΡΕΜΟΥΝΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ.  ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ.

http://www.eetem.gr/main.htm

Monday 2 March 2009

RETScreen software. Λογισμικό ενεργειακών υπολογισμών. Version 4.

Το RETScreen είναι ένα δωρεάν λογισμικό που αναπτύχθηκε από το ινστιτούτο φυσικών πηγών ενέργειας του Καναδά. (National Resources Canada www.nrcan.gc.ca). Το λογισμικό αυτό μας βοηθάει να ολοκληρώσουμε ποιο σύντομα ενεργειακούς υπολογισμούς που σχετίζονται με ενεργειακές μελέτες καθώς και να προχωρήσουμε στην ανάλυση έργων καθαρής ενέργειας. Επίσης με τις βάσεις δεδομένων που διαθέτει το πρόγραμμα όσον αφορά το κόστος αγαθών και προϊοντων το καθηστά εξελίξιμο ως ένα λογισμικό οικονομοτεχνικών-ενεργειακών μελετών. Με τις συνεχέις προσπάθειες της ομάδας ανάπτυξης του RETScreen πλέον έχουν επιτευχθεί οι εξής στόχοι:

1. Ανάπτυξη μιας ακολουθίας νέων μοντέλων για την αξιολόγηση των μέτρων ενεργειακής απόδοσης για κατοικίες, εμπορικά κτίρια και κτίρια οργανισμών, κοινότητες και βιομηχανικές εγκαταστάσεις και διεργασίες.
2. Διεύρυνση της Βάσης Δεδομένων Κλίματος RETScreen σε 4.700 θέσεις επίγειους σταθμούς σε όλη την υδρόγειο και ενσωμάτωση του βελτιωμένου συνόλου δεδομένων Μετεωρολογίας και Ηλιακής Ενέργειας Επιφανείας της NASA για τις κατοικημένες περιοχές, απευθείας στο λογισμικό RETScreen.
3. Ολοκλήρωση των υπαρχόντων μοντέλων RETScreen για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (π.χ. την αιολική ενέργεια) και τη συμπαραγωγή θερμότητας και ηλεκτρισμού, με τα νέα μοντέλα για τα μέτρα ενεργειακής αποδοτικότητας, όλα σε ένα αρχείο λογισμικού, και διεύρυνση των δυνατοτήτων αξιολόγησης των αναδυομένων τεχνολογιών, όπως τα ωκεάνια ρεύματα και η παλιρροϊκή ενέργεια, από τα υπάρχοντα μοντέλα.
4. Μετάφραση του ολοκληρωμένου ενιαίου αρχείου και των βάσεων δεδομένων του λογισμικού σε 30 γλώσσες (π.χ. κινέζικα, γαλλικά, γερμανικά, ινδικά, ιταλικά, ιαπωνικά, πορτογαλικά, ρωσικά, ισπανικά, κ.λπ.).
5. Ευρεία διάδοση του εργαλείου μέσω του Δικτυακού τόπου του RETScreen, με τοπικά εστιασμένη εκπαίδευση και διάδοση από ένα διεθνές δίκτυο εκπαιδευτών RETScreen και εξωτερικών συνεργατών.

Ακόμα στην ιστοσελίδα του λογισμικού βρίσκονται υποδειγματικές μελέτες περιπτώσεων αρχεία βοήθειας και παρουσιάσεις όπως και εκτυπώσιμο υλικό σεμιναρίων στα Ελληνικά. Το λογισμικό αυτό πριν λίγα χρόνια ήταν σχεδόν ανύπαρκτο,όμως τώρα έχει εξεληχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Η κεντρική ιστοσελίδα του λογισμικού http://www.retscreen.net/
Η κεντρική ιστοσελίδα στα ελληνικά http://www.retscreen.net/el/home.php

Στις ιστοσελίδες εμπεριέχονται όλες οι υπόλοιπες πληροφορίες. Κατεβάστε το, διαβάστε τα αρχεία βοήθειας και μάθετέ το!

Είναι κρίμα να αφήνουμε κάτι το οποίο είναι δωρεάν να πάει στην τύχη και να πληρώνουμε χρυσάφι άλλα σεμινάρια εταιριών και εμπορικών προγραμμάτων επειδή μόνο και μόνο τα ζητάει ο εργοδότης, μην αφήσετε την ευκαιρία να πάει χαμένη!

Sunday 1 March 2009