Thursday 29 September 2016

Καραμελόζουμο από κεράσι τροφοδοτεί πυραύλους-μαϊμού


Η βουλγαρική λέσχη Αεροδιαστημικών Τεχνολογιών Zodiac που εδρεύει στην μικρή πόλη Κιουνσταντήλ παρουσίασε ένα βιοκαύσιμο από κεράσια που τροφοδότησε έναν μικρό γεωργικό πύραυλο που χρησιμοποιείται στην καταπολέμηση του χαλαζιού.

Η παρθενική πτήση πυραύλου με αυτά τα καύσιμα έγινε κοντά στο χωριό Σίσκοφτσι και ήταν αφιερωμένη στην παραδοσιακή «Γιορτή των κερασιών». Ο πύραυλος βάρους δύο κιλών κατά την εκτόξευση πέταξε σε ύψος πάνω από 600 μέτρα με ποσότητα καυσίμου που δεν ξεπερνούσε τις πέντε ή έξι κουταλιές της σούπας.
Το νέο, φιλικό προς το περιβάλλον, καύσιμο που ονομάζεται Cherika, από τις λέξεις κεράσι και καραμέλα. Το καύσιμο παράγεται από καρπούς κακής ποιότητας, με μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Οι εφευρέτες δηλώνουν ότι έχουν κατασκευάσει και άλλα, σύνθετα υλικά με βάση την βιομάζα από κεράσια ή τους πυρήνες τους. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, η τεχνολογία δεν έχει προσελκύσει οικονομική υποστήριξη.
Σημειώνεται ότι οι πύραυλοι κατά του χαλαζιού θεωρούνται ψευδοεπιστημονικές συσκευές αμφιλεγόμενης αποτελεσματικότητας που υποτίθεται ότι προκαλούν δονήσεις που εμποδίζουν τη διαμόρφωση του χαλαζιού στην ατμόσφαιρα.

http://www.econews.gr/2016/08/24/pyrauloi-xalazi-131432/

No comments: