Saturday 10 September 2016

Μνημόνιο για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου μεταξύ Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Ουκρανίας

Στη Βουδαπέστη πραγματοποιήθηκε συνάντηση κορυφής της Ομάδας για τη διασύνδεση φυσικού αερίου στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη. Κύρια έμφαση δόθηκε στην ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας, την ασφάλεια και τη διαφοροποίηση του εφοδιασμού με φυσικό αέριο ηλεκτρική ενέργεια.

Όπως αναφέρει η Βουλγαρική Ραδιοφωνία, υπεγράφη Δήλωση για την παροχή αδιάλειπτης εκατέρωθεν σύνδεσης φυσικού αερίου μεταξύ της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Ελλάδας και της Ουγγαρίας. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, θα πρέπει να δημιουργηθεί ο, αποκαλούμενος, «κάθετος διάδρομος» μεταξύ των τεσσάρων αυτών χωρών.
Υπεγράφη, επίσης, Μνημόνιο μεταξύ των φορέων εκμετάλλευσης φυσικού αερίου στη Βουλγαρία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία και την Ουκρανία για την εξασφάλιση των τεχνολογικών, τεχνικών και εμπορικών προϋποθέσεων για την εφαρμογή της αμφίδρομης προμήθειας φυσικού αερίου μέσω του Διαβαλκανικού αγωγού φυσικού αερίου μέχρι το 2019.
 
http://energypress.gr/news/mnimonio-gia-ton-katheto-diadromo-fysikoy-aerioy-metaxy-elladas-voylgarias-roymanias-oykranias

No comments: