Wednesday 17 June 2009

Η καταγγελία της φοιτήτριας του τμήματος Ενεργειακής Τεχνολογίας του ΤΕΙ Αθήνας και η άμεση απάντηση του ΤΕΙ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.

Ονομάζομαι ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ Κ. και είμαι φοιτήτρια του τμήματος ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΑΣ.
Σας στέλνω αυτή την επιστολή γιατί θέλω να σας εκθέσω το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζω εδώ και δεκαπέντε μήνες με δύο καθηγητές του συγκεκριμένου τμήματος.
Ο ‘Γολγοθάς’ μου ξεκίνησε από την στιγμή που άρχισα να δίνω εξετάσεις στα μαθήματά του καθηγητή Ι. ΡΑΜΠΙΑ και του Ν. ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΥ.
Τα είχα δώσει πάνω από δεκαπέντε φορές το καθένα. Μέχρι τότε δεν παραπονιόμουν γιατί όντως δεν έγραφα καλά.
Έτσι αποφάσισα να κάνω μια εντατική προσπάθεια και μετά από σκληρή μελέτη και πολλά φροντιστήρια παρουσιάστηκα και έδωσα εξετάσεις.
Όταν τελείωσε η εξεταστική και ανακοινώθηκαν αποτελέσματα ενώ ήμουν σίγουρη ότι θα έχω προβιβάσιμους βαθμούς και στα δύο, με μεγάλη έκπληξη και απορία είδα ότι με είχαν κόψει! Έτσι ζήτησα να μου επιδειχθούν τα γραπτά μου. Στη συνάντηση που ορίστηκε με τον Ν. ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟ με έκπληξη ανακάλυψα ότι το γραπτό μου είχε όντως προβιβάσιμο βαθμό και επίσης ενώ είχε περάσει την προβιβάσιμη βαθμολογία στην επίσημη κατάσταση δυο μέρες πριν την ανακοινώσει την διόρθωσε κόβοντάς με. Όταν του ζήτησα εξηγήσεις ! για αυτή την παράλογη συμπεριφορά μου απάντησε ότι με έκοψε διότι είχα λέει προσωπική (ερωτική) σχέση με τον επιτηρητή του μαθήματος.
Όταν το άκουσα έμεινα άφωνη γιατί δεν είχα δώσει ποτέ και σε κανέναν τέτοια δικαιώματα να με διασύρει έτσι.
Από την άλλη πλευρά ο Ι. ΡΑΜΠΙΑΣ αρνιόταν επίμονα να μου δώσει τις λύσεις των θεμάτων της εξεταστικής που του ζήτησα για να τις μελετήσω και να δω τα λάθη μου λες και φοβόταν κάτι…!
Έτσι με όλα τα παραπάνω και αφού δεν έβρισκα καμία άκρη μέσα από το συμβούλιο του τμήματος που ήξερε την αδικία που γινόταν στο πρόσωπό μου και τους κάλυπτε όρισα τον διακεκριμένο δικηγόρο κύριο ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ ΡΑΓΚΟΥΣΗ να με βοηθήσει.
Το μόνο που ζητάω και παρακαλώ θερμά εσάς σαν ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ είναι να μεριμνήσετε και να παρέμβετε ξεθάβοντας από το συρτάρι της κεντρικής Διοίκησης του Τ.Ε.Ι. το πόρισμα μιας Ε.Δ.Ε που είχε διενεργηθεί και είχα λάβει και εγώ μέρος σαν μάρτυρας μεταξύ των άλλων συμφοιτητών μου σε βάρος του Ι. ΡΑΜΠΙΑ που κάποιοι πολύ υψηλά ιστάμενοι θέλουν και τους συμφέρει να την κρατούν κρυμμένη εκεί για να τον καλύπτουν και του δίνουν την ανάθεση του μαθήματος ξανά και ξανά κάθε εξάμηνο.
Μετά από όλα αυτά που έχουν γίνει εις βάρος μου η ηθική μου ανταμοιβή ήταν ο καθηγητής Ι. ΡΑΜΠΙΑΣ να μου στείλει διεκδικητική αγωγή ζητώντας να του καταβάλλω ένα τεράστιο ποσό χρημάτων δήθεν για τον διασυρμό του, πρωτόγνωρο για τα φοιτητικά δεδομένα!
Οι συγκεκριμένοι δύο άνθρωποι έχουν καταστρέψει την ψυχολογία και την επαγγελματική σταδιοδρομία μου. Εξαιτίας τους με απέλυσαν από μια τεχνική εταιρεία που εργαζόμουν και είμαι άνεργη από Δεκέμβρη μέχρι τώρα, έχω φτάσει σε απόγνωση.
Έχω ενημερώσει επανειλημμένως το Υπουργείο χωρίς καμία απάντηση.
Κύριε Υπουργέ σας ρωτώ, με την κατάσταση αυτή τι θα πρέπει να κάνω εγώ,
να βγω στα ΜΜΕ μήπως και με ακούσει κανένας αρμόδιος και λυθεί το θέμα μου ή να αυτοκτονήσω;
Περιμένω την απάντησή σας μιας και έχετε εσείς τον έλεγχο της νομιμότητας των πράξεων των Τ.Ε.Ι.
Παρακαλώ θερμά εσάς να παρέμβετε και να βοηθήσετε να τελειώσει πια η αδικία που γίνεται σε βάρος μου από όλο το σύστημα της κεντρικής Διοίκησης που τους στηρίζει και καλύπτει τις άδικες και παράνομες πράξεις τους εδώ και τόσους μήνες.
Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που διαθέσατε να διαβάσετε την καταγγελία – επιστολή, εύχομαι και ελπίζω ότι σύντομα θα δω με πράξεις την παρέμβασή σας."

Πηγή κατεγγελίας : http://troktiko.blogspot.com/2009/06/blog-post_1527.html


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙ.

Σε απάντηση της από 17 Ιουνίου 2009 καταγγελίας της φοιτήτριας του Τμήματος Ενεργειακής Τεχνολογίας του ΤΕΙ Αθήνας κ. Ευστρατίας Κοθάλη και προς αποκατάσταση της αλήθειας, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Ο κ. Κολλιόπουλος έπαψε να είναι καθηγητής του ως άνω Τμήματος προ ενός έτους, διότι συνταξιοδοτήθηκε. Προφανώς η κ. Κοθάλη δεν πληροφορήθηκε το γεγονός διότι στο μεταξύ δεν προσήλθε στο Ίδρυμα.
Η Διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας προέβη στη διενέργεια ΕΔΕ για τη διερεύνηση των καταγγελιών, στις οποίες αναφέρεται η κ. Κοθάλη, ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες και το πόρισμά της σε καμία περίπτωση δεν παρέμεινε κρυμμένο σε συρτάρι.
Το προηγούμενο εξάμηνο και με απόφαση του Συμβουλίου ΤΕΙ Αθήνας τα μαθήματα του κ. Ράμπια εξετάστηκαν από τριμελή επιτροπή καθηγητών του Τμήματος Ενεργειακής Τεχνολογίας, στην οποία δεν συμμετείχε ο κ. Ράμπιας. Γιατί η κ. Κοθάλη δεν έλαβε μέρος στις εξετάσεις αυτές;
Το ίδιο θα ισχύσει και στις εξετάσεις του Ιουνίου 2009, μετά από πρόσφατη σχετική απόφαση του Συμβουλίου ΤΕΙ Αθήνας. Ελπίζουμε ότι η κ. Κοθάλη θα συμμετέχει στις εξετάσεις αυτές.
Η Διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση διευθέτηση του ζητήματος αυτού. Συνεπώς, η δημοσιοποίηση του ζητήματος από μέρους της κ. Κοθάλη στο διαδίκτυο και η επίκλησή της για παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας είναι περιττές.
Η ελευθερία της έκφρασης αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα όλων των πολιτών, πολλώ μάλλον μιας φοιτήτριας ενός ανώτατου τεχνολογικού ιδρύματος που εξ ορισμού οφείλει να διασφαλίζει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.
Εντούτοις, η χρήση του διαδικτύου με σκοπό την ταχύτατη διασπορά ανακριβών ή ελλιπών πληροφοριών, ειδικά όταν πρόκειται για θέματα ικανά να πλήξουν το κύρος ενός Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, όχι μόνον δεν συνιστά δημοκρατική διαδικασία, αλλά αντίθετα προκαλεί ερωτηματικά για τα κίνητρα που οδήγησαν τη φοιτήτρια σε αυτή την ενέργεια.

Πηγή απάντησης: http://troktiko.blogspot.com/2009/06/blog-post_7641.html

Και η δική μου απάντηση.

Όντως αυτά που λέγονται στην απάντηση του ΤΕΙ αθήνας είναι αληθή. Και αν η φοιτήτρια προσέρχοταν στο ΤΕΙ για να μάθει έστω οτι ο κύριος Κολλιόπουλος έχει φύγει πλέον δεν θα μας έλεγε οτι κόβετε στα δύκτια κτλπ.. Όσο δε για τα συστήματα μετρήσεων και εκεί τα λέει σωστά το ΤΕΙ,ο καθηγητής που "κόβει" δεν βάζει πλέον αυτός τα θέματα αλλά ειδική επιτροπή. Γιατί δεν έδωσε το μάθημα η φοιτήτρια? Ή μήπως θα πρέπει να μπεί καινούργια επιτροπή ???????!!