Thursday 18 February 2016

Πρωτοκαθεδρία στην κατασκευή ανεμογεννητριών από την Κίνα

Σχεδόν το 50% των νέων ανεμογεννητριών, του 2015, κατασκευάστηκε στην Κίνα, σημειώνει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας (GWEC). Όπως σχολιάζει ο GWEC, δεν αποτελεί πλέον έκπληξη το γεγονός ότι η Κίνα έχει καταστεί ο μεγαλύτερος παραγωγός αιολικής ενέργειας.

Αναλυτικότερα, η ασιατική χώρα πρόσθεσε πέρυσι 30,5 GW αιολικής ενέργειας στο δίκτυο, φτάνοντας συνολικά την ισχύς των145,1 GW. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει την πρώτη φορά που η Κίνα ξεπερνά τη συνολική δυναμικότητα της ΕΕ, η οποία με τη σειρά της έφτασε τα 141,6 GW, εγκαθιστώντας αιολικά ισχύος 6 GW πέρυσι. Εξάλλου, η συνολική παγκόσμια δυναμικότητα έφτασε τα 432,4 GW, σημειώνοντας αύξηση 17% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
«Το 2015 ήταν μια μεγάλη χρονιά για τις μεγάλες αγορές όπως η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Βραζιλία, σε όλες εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν ρεκόρ αιολικής ενέργειας», λέει ο Στιβ Σώγιερ, Γενικός Γραμματέας του GWEC. «Ωστόσο υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα σε νέες αγορές σε όλο τον κόσμο και πιστεύω ότι το 2016 θα δούμε μια ακόμα ευρύτερη διανομή», προσθέτει.
http://energypress.gr/news/protokathedria-stin-kataskeyi-anemogennitrion-apo-tin-kina

No comments: