Saturday 30 May 2009

Άνοιξε νέο foroum για τους πτυχιούχους μηχανικούς ΤΕΙ. www.engineertech.gr

Επιτέλους αποκτήσαμε ένα ανεξάρτητο χώρο συζητήσεων για όλα τα θέματα των ΑΤΕΙ καθώς όχι μόνο δεν υπήρχε αλλά τα υπάρχοντα blog είχαν κατακυριευτεί από τσιράκια του Τ.Ε.Ε και άλλων άσχετων που με τα δικά τους σχόλια εμπόδιζαν τον σωστό διάλογο και δεν επιτρέπαν να υπάρξει ηρεμία. Στο www.engineertech.gr θα πρέπει να εγγραφείτε και στην συνέχεια να έχετε πρόσβαση στο φόρουμ συζητήσεων. 

1.jpg

Monday 25 May 2009

Ξεφτίλα-Καραγκιοζιλίκι (PART 2). Χωματερή ΤΕΙ Αθηνών - ΑΙΓΑΛΕΩ.

Απολαύστε τα σκουπίδια μέσα στο ΤΕΙ μετά τις εκλογές που θα τα μαζέψουν οι καθαρίστριες.

ΔΑΠ ΔΑΠ ΔΑΑΑΠ - ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΣΥ!!!
 












Σε λίγο θα γεμίσουν και τα άνω λιώσια από τα σκουπίδια των παρατάξεών μας.  

Tuesday 12 May 2009

Σε ασύληπτο καραγκιοζιλίκι επιδώθηκαν για άλλη μια φορά οι φοιτητικές παρατάξεις ωστέ να ψαρέψουν έστω μια πολυπόθετη ψήφο!!!

Κάθε χρόνο στο ΑΤΕΙ Αθήνας γίνεται το κλασικό προεκλογικό σκηνικό. Επειδή όμως είμαι 4ετής φοιτητής και έχω πολύ καλήτερη εμπειρία και γνώση όσον αφορά για το σύστημα ¨ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ¨ και πολύ αλλαγμένες απόψεις από αυτές που σχημάτισα όταν ήμουν στο 1ο έτος,έχω να πώ τα εξής. Δεν θα αναλύσω τι εστί παράταξη κτλπ. Απλά θα περιγράψω το προεκλογικό κλίμα στη σχολή που πλέον θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ως σκέτο καραγκιοζιλίκι πλέον. 

1. Ναι! Μέσα στις παρατάξεις υπάρχουνε κάποια άτομα (κάπου στο 1-2%) που τρέχουν και νοιάζονται για τα προβλήματα των σχολών και των φοιτητών έναντι μηδενικό ανταλλάγματος και χωρίς να παρακαλάνε για ψήφους.

2. Το ΑΤΕΙ μάς δεν ειναι σχολή αλλά είναι disco. Κάθε παράταξη να έχει τοποθετήσει το δικό της ηχείο στον κεντρικό διάδρομο του ΑΤΕΙ και να το βάζει στο τέρμα,ούτε να περάσουμε από τον διάδρομο δεν έχουμε όρεξη. Το πάτωμα του διαδρόμου τρέμει από τα μπάσα των ηχείων.... περνάμε από τον διάδρομο και δεν μπορούμε να μηλήσουμε στον φίλο μας.... Και πίσω από τα ηχεία να βλέπεις συνέχεια τα κλασικά παιδάκια της κάθε παράταξης να κοιτάνε.... Άραγε πώς αντέχουνε τόσες ώρες πίσω από τα ηχεία? Δεν βαρέθηκαν? Δεν τους έσπασε το τύμπανο από το αυτί τους? Και στο κάτω κάτω δεν σκέφτηκαν οτι με το ακούμε εμείς 4 διαφορετικές μουσικές από κάθε ηχείο απλά μπερδευόμαστε και μας σπάει τα νεύρα. Θέλετε μουσική? Βάλτε έναν δίσκο και όχι τέσσερεις! Αλλά αυτοί..... πέρα βρέχει.

3. Για πολλωστή φορά όπως πάντα εδώ και δεκαετίες συνεχίστηκε ο ανελέητος αφισοπόλεμος μεταξύ παρατάξεων. Η Π.Κ.Σ πρώτη όπως πάντα κατέλαβε όλους σχεδόν τους τοίχους του ιδρύματος γεμίζοντάς τους με αφίσες ΠΚΣ/ΚΝΕ..... Μα καλά κύριοι δεν βλέπετε πως οτι και να κάνετε 3οι θα βγήτε στις εκλογές? Τι το παλεύετε το θέμα? Όσοι τοίχοι μείνουν ελεύθεροι δυσηχώς δεν θα γλιτώσουν. Θα έρθει η σειρά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να τους γεμίσει με τις αφίσες της. Μετά έρχεται η ΠΑΣΠ και οι άλλες παρατάξεις να κολλήσουν τις αφίσες τους πάνω στις άλλες των ΠΚΣ & ΔΑΠ ή να σκίσουν μερικές αρκεί να μην τους βλέπουνε άλλοι. Και τέλος οι κακομοίρες οι καθαρίστριες να μαζεύουνε τα σπασμένα. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!! Σπαταλάτε τοσο χαρτί και κόβονται εκατοντάδες δέντρα για τις κολοαφίσες σας και μετά γεμίζουνε οι κάδοι με σκουπίδια και σακούλες, για μια κολοψήφο στις εκλογές μήπως και ανεβάσετε τα ποσοστά σας! Και ειδικά αυτή η ΠΚΣ το έχει παρακάνει το πράγμα. Κολάει αφήσες όπου βρεί,μάλιστα πέρσι θυμόμουν οτι κόλησαν αφίσες σε παρατημένα ντουλάπια σε δέντρα έξω και σε ένα αμάξι. Όλοι οι διάδρομοι του ΤΕΙ μας βρωμάνε από φοτοτυπιμένο χαρτί και μελάνι! ΑΙΣΧΟΣ!! 

4. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για άλλη μια φορά έκανε την τεράστια διαφορά! Κάλεσε τον Τσαλίκη στη σχολή για να τραγουδίσει! Δηλαδή τώρα θα ψηφίσουμε ΔΑΠ επειδή ήρθε ο τσαλίκης στο ΤΕΙ ε???? Είμαστε super. Θα ψηφίσουμε ΔΑΠ επειδή έκλεισε εκδρομή στην Μύκονο με φθηνή τιμή εεεε?? Πολύ ωραία. Πάμε εκλογές αύριο.

Τελικά διαπίστωσα το ασύλιπτο καραγκιοζιλίκι και σημείο που έφθασαν οι παρατάξεις για να πάρουνε ψήφους και να ανεβάσουν τα ποσοστά τους. Έχει αποδειχθεί πλέον οτι το σύνολο των Ελλήνων φοιτητών είναι χαζοί. Θα ψηφίσουμε την χ,ψ.ω παράταξη επειδή γέμισε το ΤΕΙ με αφίσες,επειδή μας έκλεισε διακοπές και είσοδο σε βαρελάδικα και club με φθηνή τιμή. 

Οι ελληνικές σχολές μια ζωή στον πάτο θα είναι ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ- ΤΕΛΟΣ. 

+Οτι δεν πάει κανείς να βγάλει τις αφίσες αλλά θα τις μαζέψουν οι καθαρίστριες που δεν τις σκέφτετε κανένας. 

Friday 8 May 2009

Άνοιξε νέο blog - http://blogtvgr.blogspot.com/

Επειδή τους τελευταίους μήνες μας έχουνε φάει την ζωή τα πολιτικά και επαγγελματικά θέματα είπαμε να αλλάξουμε κλίμα έστω και για λίγο και να ασχοληθούμε με ένα νέο blog που άνοιξε. 

Στο παρακάτω blog μπορείτε να μηλήσετε με camera ή και χωρίς, το μόνο που πρεπει να κάνετε είναι πρώτα να εγγραφείτε εδώ http://www.blogtv.com/ . Στην συνέχεια θα επικοινωνήσετε με τον αρμόδιο του blog στο παρακάτω email cartoonaki@ymail.com ωστέ να σας βάλει στο http://blogtvgr.blogspot.com/ . Από εδώ και στο εξής θα μπορείτε να κάνετε chat κτλπ. 

Friday 1 May 2009

ΣΙΚΑΓΟ 1886 - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ.

Για τους περισσότερους από εμάς το μοναδικό πράγμα που "διδαχτήκαμε" από τα σχολικά χρόνια μας είναι οτι την 1 Μαϊου δεν έχουμε σχολείο.. Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. 

Η 1 Μαϊου συμβολίζει τον αγώνα και την πάλη των αμερικανών εργατών για τα δικαιώματά τους. 

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

____________________________________________________________________

Παρακάτω ακολουθούν τα γεγονότα που συνέβησαν στο Σικάγο.

Η απεργία ξεκίνησε στο Σικάγο με φοβερή ορμητικότητα και με τεράστιες ελπίδες επιτυχίας. Γύρω στους 40.000 εργάτες κατέβηκαν σε απεργία την 1η Μαΐου όπως είχε κανονιστεί, και τελικά έφτασαν να απεργούν 65.000 εργάτες μέσα σε τρεις ή τέσσερις μέρες. Αλλά κι αυτός ο αριθμός δεν αντιπροσώπευε ολόκληρο το δυναμικό της πόλης: χωρίς να γίνει απεργία ικανοποιήθηκε το αίτημα για μείωση της εργάσιμης ημέρας περισσότερων από 45.000 εργατών. Επιπλέον, απεργούσαν ήδη χιλιάδες εργάτες στο Λέηκ Σωρ, στο Γουώμπας, στο Σικάγο, στο Μιλγουώκη, στο Σαιν Πωλ και σε διάφορους σταθμούς μεταφορών οι απεργοί διαμαρτύρονταν για την πρόσληψη εργατών που δεν ανήκαν στο συνδικάτο. Αντιμετωπίζοντας ένα τέτοιο μαζικό κίνημα ο αρχηγός της αστυνομίας Έμπερσολντ κατάλαβε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και ζήτησε να βρίσκεται σ’ επιφυλακή, το Σάββατο, 1η Μαΐου, ολόκληρη η δύναμη της αστυνομίας και των χαφιέδων του Πίνκερτον - δύναμη που ενισχύθηκε από ιδιωτικούς μπασκίνες, μισθωμένους πρώτα από την Εταιρεία Σιδηροδρόμων, καθώς και με ειδικούς χαφιέδες, πολλοί από τους οποίους προέρχονταν από τη Μεγάλη Στρατιά του Πότομακ. Παρόλες όμως τις πολεμικές προετοιμασίες, το Σάββατο κύλησε ειρηνικά. Η πόλη είχε γιορτινή εμφάνιση με τα εκατοντάδες κλειστά εργοστάσια και τους χιλιάδες απεργούς που περιδιάβαιναν τους δρόμους οικογενειακά. Έγιναν πορείες και μαζικές συγκεντρώσεις κι ακούστηκαν λόγοι στα πολωνικά, τα γερμανικά, τα αγγλικά και τη βοημική διάλεκτο.

Αντιμέτωποι με μιαν απεργία που παρουσίαζε απρόβλεπτη δύναμη και διάθεση αλληλεγγύης, οι μεγάλοι επιχειρηματίες και βιομήχανοι συνασπίστηκαν για να τη συντρίψουν. Στις 27 Απριλίου ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Υποδηματοποιίας στον οποίο συμμετείχαν 60 βιομήχανοι αυτοπροσώπως και 160 με γραπτή δήλωσή τους. Ο Σύνδεσμος αποσκοπούσε στο συντονισμό της δράσης των εκμεταλλευτών. Τα μεγαλύτερα χυτήρια σιδήρου, χάλυβος, χαλκού και μπρούτζου διακήρυξαν ότι θ’ αντιτάσσονταν στο αίτημα για την καθιέρωση του οκτάωρου. Το πρωί της πρωτομαγιάς συνεδρίασαν οι εκπρόσωποι των μεγάλων πλανιστηρίων για να αποφασίσουν με ποιο τρόπο θα αντιδράσουν ενάντια στους απεργούς. Το ίδιο βράδυ πήραν μέρος σ’ αυτή τη συγκέντρωση οι ξυλέμποροι και οι εταιρείες συσκευασιών -έτσι, σύσσωμη η ξυλοβιομηχανία αποφάσισε να μην κάνει καμιά παραχώρηση στους εργάτες. Παρόλα αυτά, τη Δευτέρα 3 Μαΐου η εξάπλωση της απεργίας ήταν τρομακτική. Το ποτάμι κοντά στην ξυλεμπορική Αγορά είχε πλημμυρίσει από παρατημένη ξυλεία, ενώ έρχονταν 300 μαούνες γεμάτες φορτίο σε εκδήλωση συμπαράστασης. Οι οικοδομικές εργασίες που εκείνη την εποχή βρισκόντουσαν σε άνθιση, παρέλυσαν ξαφνικά. Τα μεγάλα χυτήρια μετάλλων και οι μεταφορικοί σταθμοί μπλοκαρίστηκαν. Για να σπάσει η απεργία ήταν πια αναγκαία μια καθαρά επιθετική ενέργεια. Τη Δευτέρα τα γκλομπ της αστυνομίας άρχισαν να διαλύουν τις πορείες και τις συγκεντρώσεις.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας έγιναν σοβαρές φασαρίες στο εργοστάσιο Μακ Γκόρμικ Χάρβεστερ. Η αντιδικία ανάμεσα στον εργοστασιάρχη Μακ Γκόρμικ και τους εργάτες χρονολογείται από τα μέσα Φεβρουαρίου όταν η επιχείρηση κήρυξε λοκ-άουτ ενάντια στους 1.400 υπαλλήλους, αντιμετωπίζοντας έτσι το αίτημά τους να σταματήσει η δίωξη ορισμένων συναδέλφων τους που είχαν απεργήσει παλιότερα. Τους επόμενους δυο μήνες οι απεργοσπάστες, οι χαφιέδες του Πίνκερτον και οι μπασκίνες έκαναν λυσσαλέες επιθέσεις εναντίον των απεργών.

Η αστυνομία εξαπέλυσε την επίθεσή της το απόγευμα της Δευτέρας, 3 Μαΐου. 6.000 απεργοί ξυλεργάτες συγκεντρώθηκαν κοντά στο Μαύρο Μονοπάτι, ένα μίλι βόρεια απ’ το εργοστάσιο Μακ Γκόρμικ, με σκοπό τη δημιουργία μιας επιτροπής που θα στελνόταν στους ξυλεμπόρους. Ενώ ο Σπάιζ μιλούσε στη συγκέντρωση, μια ομάδα 200 περίπου ατόμων αποσπάστηκε αυθόρμητα από το πλήθος των απεργών, έκανε πορεία προς το εργοστάσιο και επιτέθηκε στους απεργοσπάστες που εκείνη τη στιγμή έφευγαν για το σπίτι τους. 

Μέσα σε 10-15 λεπτά πλάκωσαν οι μπάτσοι - πάνω από 200. Στο μεταξύ ο Σπάιζ και οι συγκεντρωμένοι απεργοί βλέποντας τα περιπολικά κι ακούγοντας πυροβολισμούς ξεκίνησαν για το εργοστάσιο -στο δρόμο συναντήθηκαν με τη δύναμη των γκλομπ και των όπλων- οι αστυνομικοί πυροβολούσαν ανεξέλεγκτα τους απεργούς που έτρεχαν για να ξεφύγουν. Αποτέλεσμα: τέσσερις νεκροί και πάρα πολλοί τραυματίες.

Ο Σπάιζ αγανακτισμένος από τις νέες αγριότητες της αστυνομίας πήγε βιαστικά στο τυπογραφείο της “Εργατικής Εφημερίδας του Σικάγου” και κυκλοφόρησε την ακόλουθη προκήρυξη στα αγγλικά και τα γερμανικά:

                                     ΕΚΔΙΚΗΘΕΙΤΕ! ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΑ ΟΠΛΑ!!!

Τ’ αφεντικά εξαπέλυσαν τα λαγωνικά τους -την αστυνομία- και δολοφόνησαν έξι από τα αδέρφια μας σήμερα το απόγευμα στη φάμπρικα του Μακ Γκόρμικ. Σκότωσαν τ’ άμοιρα αδέρφια μας γιατί όπως και σεις είχαν το κουράγιο να μην υπακούσουν στην ανώτατη θέληση των αφεντικών σας. Τους σκότωσαν γιατί τόλμησαν ν’ απαιτήσουν τη μείωση των ωρών σκλαβιάς. Τους σκότωσαν για να αποδείξουν σε σας τους “Ελεύθερους Αμερικανούς Πολίτες” ότι πρέπει να είσαστε ικανοποιημένοι με οτιδήποτε αποφασίσουν να σας επιτρέψουν αλλιώς θα πεθάνετε!
Εδώ και χρόνια υφίστασθε τις πιο χυδαίες ταπεινώσεις, εδώ και χρόνια υποφέρετε αμέτρητα πλήγματα, αμέτρητες αδικίες, εργαζόσαστε μέχρι αναισθησίας, υποφέρετε από τους πόνους της ένδειας και της πείνας· τα παιδιά σας τα θυσιάσατε στον αφέντη της φάμπρικας - με λίγα λόγια όλα αυτά τα χρόνια ήσασταν δυστυχισμένοι και υπάκουοι σκλάβοι. Γιατί; Για να ικανοποιήσετε την αδηφάγα φάρα, για να γεμίσετε τα χρηματοκιβώτια του κοπρίτη, κλέφτη αφέντη σας; Όταν τώρα του ζητάτε να σας ελαφρώσει το φορτίο σας, στέλνει τα λαγωνικά του για να σας πυροβολήσουν, να σας σκοτώσουν!
Αν είσαστε άντρες, αν είσαστε τέκνα των πατεράδων σας που έχυσαν το αίμα τους για να σας ελευθερώσουν, τότε θα σηκώσετε τ’ ανάστημά σας, θα δείξετε τη δύναμή σας και θα καταστρέψετε εσείς το απαίσιο τέρας που θέλει να σας καταστρέψει. Στα όπλα, σας καλούμε στα όπλα!

                                                         Τ’ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΑΣ


Το επόμενο βράδυ μια δεύτερη προκήρυξη καλούσε σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Παλιά Αγορά της οδού Ράντολφ.

Το πρωί της Τρίτης, 4 Μαΐου, ξημέρωσε με την αστυνομία να επιτίθεται ενάντια σε 3.000 απεργούς κοντά στην 35η οδό. Οι επιθέσεις κατά των συγκεντρωμένων απεργών συνεχίστηκαν και το απόγευμα, ειδικά στη νοτιοδυτική πλευρά της πόλης. Ο δήμαρχος Χάρρισον έδωσε άδεια για μαζική συγκέντρωση εκείνη τη βραδιά και στις 7 η ώρα ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στην Πλατεία Αγοράς, το κέντρο των ξυλεμπορικών. Μεταξύ 8 και 9 η ώρα είχαν εμφανιστεί περίπου 3.000 άτομα, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος Χάρρισον που παρακολουθούσε σαν θεατής για να μην διασαλευτεί η τάξη. Στο αστυνομικό τμήμα της οδού Ντεμπλαίν, μισό τετράγωνο απόσταση από τη συγκέντρωση, ένα αρκετά μεγάλο σώμα αστυνομικών βρισκόταν σ’ ετοιμότητα. Η συγκέντρωση ήταν πολύ ήσυχη. Ο Σπάιζ μίλησε στους απεργούς από ένα αμάξι μπροστά στο εργοστάσιο των αδερφών Κραίην. Ύστερα μίλησε ο Πάρσονς που περιορίστηκε στο θέμα του οκταώρου. Ύστερα μίλησε ο Φήλντεν. Γύρω στις 10 μια δυνατή καταιγίδα άρχισε να διαλύει τη συγκέντρωση, ενώ εκείνη την ώρα ο Σπάιζ και ο Πάρσονς είχαν φύγει. Ο μόνος που είχε μείνει ήταν ο Φήλντεν που μιλούσε στον κόσμο που ήταν ακόμα εκεί. Ο δήμαρχος Χάρρισον που είχε κρίνει ότι η συγκέντρωση ήταν ειρηνική και ότι όλα είχαν τελειώσει, έφυγε λίγο μετά τις 10, κάλεσε το αστυνομικό τμήμα για να δώσει αναφορά και μετά πήγε να κοιμηθεί στο σπιτάκι του.

Ύστερα από λίγα λεπτά, ο διευθυντής της αστυνομίας, Τζων Μπόνφηλντ, μισητός σ’ όλη την πόλη για την κτηνωδία του, μπήκε επικεφαλής ενός αποσπάσματος 180 μπάτσων για να διαλύσει όσους είχαν απομείνει από τη συγκέντρωση. Η ενέργεια αυτή δεν είχε κανένα νόημα πέρα από το ότι ο Μπόνφηλντ ήθελε να προκαλέσει άλλο ένα μακελειό. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Πολιτείας, Ώλντγκενλντ, “ο επιθεωρητής Μπόνφηλντ είναι ο πραγματικός υπεύθυνος για το θάνατο των αστυνομικών”. Οι μπάτσοι κρατήθηκαν σε κάποια απόσταση από το αμάξι των ομιλητών και ένας λοχαγός Γουώρντ διέταξε τους συγκεντρωμένους να διαλυθούν. Ο Φήλντεν απάντησε ότι η συγκέντρωση ήταν ειρηνική. Καθώς ο Γουώρντ στράφηκε για να δώσει διαταγή στους άντρες του μια βόμβα έπεσε από ένα σημείο στο πεζοδρόμιο λίγο πιο αριστερά από το αμάξι. Η έκρηξη έγινε εκεί που στέκονταν οι μπάτσοι και τραυμάτισε 66. Απ’ αυτούς οι επτά πέθαναν αργότερα. Η αστυνομία άρχισε αμέσως να πυροβολεί υστερικά το πλήθος, σκοτώνοντας αρκετούς και τραυματίζοντας 200. Πανικός ξέσπασε στη γειτονιά. Έγιναν τηλεφωνήματα σε γιατρούς. Τα φαρμακεία γέμισαν τραυματίες. 

Μέχρι και σήμερα ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί ποιος έριξε τη βόμβα.

Πηγή http://www.vrahokipos.net/old/history/world/mayday2.htm