Sunday 29 November 2009

Αντί να ασχολούνται με τα προβλήματα των ΤΕΙ,πλακώνονται στο ξύλο.

Πηγή: http://www.teiath.gr/userfiles/panos/documents/anakatagelia2.doc

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

Σήμερα Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 10:30 π.μ. στην Αίθουσα Συμβουλίου του Ιδρύματος συνεδρίασαν οι εκπρόσωποι όλων των συνδικαλιστικών φορέων του ΤΕΙ Αθήνας,μετά από πρόσκληση των Αντιπροέδρων του ΤΕΙ Αθήνας κ.κ.Αντώνη Καμμά,Μιχάλη Μπρατάκου και Ιωάννη Χάλαρη,ώστε να εξετασθεί το πρόβλημα που προκλήθηκε έπειτα από το συμβάν που έλαβε χώρα στο γραφείο του Προέδρου την Τρίτη 24 Νοεμβρίου στις 9:00 π.μ.
Συγκεκριμένα,ο Προϊστάμενος του Τμήματος Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας κ.Σωτήρης Σούλης,έχοντας αντίθετη άποψη για τα αποτελέσματα του ελέγχου νομιμότητας και της διαφάνειας από τη Διοίκηση του Ιδρύματος,αφού επιτέθηκε λεκτικά χρησιμοποιώντας χυδαίες εκφράσεις,επιχείρησε κατ’εξακολούθηση να ασκήσει σωματική βία κατά του Προέδρου του Ιδρύματος.
Κατά τη διάρκεια του συμβάντος παρόντες ήταν οι δυο εκ των Αντιπροέδρων κ.κ. Αντώνης Καμμάς και Μιχάλης Μπρατάκος,οι οποίοι προσπάθησαν να αποτρέψουν τον κ. Σούλη,ο οποίος εκτός ελέγχου κλοτσούσε έπιπλα εντός του γραφείου του Προέδρου με αποκορύφωμα την προσπάθειά του να ασκήσει βία κατά του Προέδρου,ο οποίος παρέμεινε ψύχραιμος,ώστε να κατευναστούν τα πνεύματα,χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μετά την αποχώρηση του κ.Σούλη,ο Πρόεδρος του Ιδρύματος θεωρώντας «δικαιολογημένα» ότι η συμπεριφορά του κ.Σούλη προσβάλλει κατάφορα το θεσμό και το κύρος τόσο του Προέδρου όσο και του Ιδρύματος και κάτω από την έντονη ψυχική φόρτιση δήλωσε στους Αντιπροέδρους την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου.
Χρειάστηκαν οι επίμονες παραινέσεις και παρεμβάσεις μελών του εκπαιδευτικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού για να επιτύχουν να τον μεταπείσουν. Μετά την ενημέρωση όλων των παρισταμένων και τις σχετικές τοποθετήσεις τους,οι εκπρόσωποι των φορέων αποφάσισαν ομόφωνα:
Καταγγέλλουν την ανάρμοστη συμπεριφορά του κ.Σούλη,διότι ανάλογες ανεξέλεγκτες βίαιες εξάρσεις θυμού δεν συνάδουν με το κύρος και το ήθος καθηγητή ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος και διασύρουν το θεσμό του εκπαιδευτικού αμαυρώνοντας και την εικόνα του ΤΕΙ ως εκπαιδευτικού ιδρύματος.
Καλούν τα αρμόδια όργανα του ΤΕΙ Αθήνας να επιληφθούν του θέματος,με όλες τις νόμιμες ενέργειες,ώστε αυτό το γεγονός να μην αποτελέσει προηγούμενο για παρόμοιες συμπεριφορές.
Καλούν όλους τους φορείς του Ιδρύματος να περιφρουρήσουν το κύρος του Ιδρύματος,τη δημοκρατική λειτουργία του και τη διαφάνεια,η καταστρατήγηση των οποίων είναι η γενεσιουργός αιτία τέτοιων φαινομένων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μόνιμου Εκπαιδευτικού Προσωπικού
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού

Saturday 21 November 2009

Αλλαγή "καταστατικού" του blog.

Ήρθε και εμένα η ώρα μου!

Επειδή λοιπόν πήρα το πτυχίο μου,από οτι φαίνεται δεν πρόκειτε να ξαναπάω στο ΤΕΙ Αθήνας για πολύ καιρό πλέον. Το φυσικό επακόλουθο από αυτήν την ενέργεια είναι να μην έχω πολλά νέα σχετικά με ότι γίνεται στο τμήμα και στο ΤΕΙ. Από εδώ και πέρα λοιπόν οτιδήποτε νέο σηκώνω στο site θα είναι είτε από φίλους μου είδη σπουδαστές του τμήματος είτε από διαδυκτιακές πηγές που είναι και το πιθανότερο.

Σχετικά νέα με τα οποία θα ενημερώνεται το site.

Επιστημονικά θέματα.
Επαγγελματικά δικαιώματα.
ΕΕΤΕΜ/ΤΕΕ/ΤΕΙ/ΥΠΕΠΘ.
Πολιτικές ειδήσεις.
Άσχετα για να περάσει η ώρα.

Friday 13 November 2009

Βασικά σημεία του σε εκρεμότητα σχεδίου Π.Δ για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων ηλεκτρολόγων - μηχανολόγων μηχανικών και μηχανικών ενεργειακής τεχνολογίας.

Τα Προεδρικά δτατάγματα είναι έτσι όπως εγκρίθηκαν από την 12η ολομέλεια του ΣΑΤΕ-ΕΣΥΠ στις 19/12/2008.

Άρθρο - 1
Πτυχιούχοι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί.

1. Οι πτυχιούχοι Μηχανικοί του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης του Τμήματος Ηλεκτρολογίας,καθώς και του Τμήματος Ενεργειακής Τεχνολογίας με ηλεκτρολογική κατεύθυνση,της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των ισότιμων Σχολών,με βάση τις επιστημονικές και τεχνολογικές γνώ¬σεις τους,μετά την απόκτηση της σχετικής άδειας άσκησης επαγγέλματος,δύνανται να ασχολούνται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα,αυτοδύναμα, είτε σε συνεργασία με επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων και χωρίς περιορισμούς,με τη μελέτη,έρευνα,κατασκευή,συντήρηση και εφαρμογή της τεχνολογίας πάνω σε σύγχρονους και ειδικούς τομείς του γνωστικού τους πεδίου.
2. Οι πτυχιούχοι της παρ.1 δραστηριοποιούνται αυτόνομα και χωρίς περιορισμούς στη μελέτη,ανάλυση,σχεδιασμό,επίβλεψη λειτουργίας,συντήρησης και κατασκευής έργων και εργασιών που εμπίπτουν στο γνωστικό πεδίο του Πτυχιούχου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού απόφοιτου Τ.Ε.Ι.
3. Οι πτυχιούχοι της παρ.1 έχουν δικαίωμα αυτόνομης απασχόλησης από κτήσεως πτυχίου στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα,στους εξής ενδεικτικούς τομείς και δραστηριότητες ηλεκτρομηχανολογικών έργων και εργασιών,χωρίς προϋποθέσεις και περιορισμούς:
Αναφέρονται οι δραστηριότητες κυρίως σε μελέτη,επίβλεψη μελέτης,εγκατάσταση, κατασκευή,επίβλεψη κατασκευής,επίβλεψη λειτουργίας και συντήρηση οι οποίες προκύπτουν από το Πρόγραμμα σπουδών και το γνωστικό αντικείμενο του Τμήματος. Ειδικότερα καλύπτονται τομείς όπως: Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις,Κινητήριες μηχανές, θερμοϋδραυλικές εγκαταστάσεις,Κλιματισμός,Αέρια καύσιμα,Πυροσπροαστασία, Ανελκυστήρες,Ενεργειακά,Βιομηχανικές εγκαταστάσεις.
4. Οι πτυχιούχοι της παρ.1 δραστηριοποιούνται στην κατασκευή δημοσίων έργων, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της σχετικής με την εκτέλεση δημοσίων έργων νομοθεσίας.
5. Οι πτυχιούχοι της παρ.1 δραστηριοποιούνται: Στην μελέτη και επίβλεψη δημοσίων έργων σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με τις μελέτες του δημοσίου.

Άρθρο - 2
Πτυχιούχοι μηχανολόγοι μηχανικοί.

1. Οι πτυχιούχοι Μηχανικοί του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης του Τμήματος Μηχανολογίας,καθώς και του Τμήματος Ενεργειακής Τεχνολογίας με μηχανολογική κατεύθυνση,της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των ισότιμων Σχολών,με βάση τις επιστημονικές και τεχνολογικές γνώσεις τους,μετά την απόκτηση της σχετικής άδειας επαγγέλματος, ασχολούνται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα,αυτοδύναμα,είτε σε συνεργασία με επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων,και χωρίς περιορισμούς,με τη μελέτη,έρευνα, κατασκευή,συντήρηση και εφαρμογή της τεχνολογίας πάνω σε σύγχρονους και ειδικούς τομείς του γνωστικού τους πεδίου.
2. Οι πτυχιούχοι της παρ.1 δραστηριοποιούνται αυτόνομα και χωρίς περιορισμούς στη μελέτη,ανάλυση,σχεδιασμό,επίβλεψη λειτουργίας,συντήρησης και κατασκευής έργων και εργασιών που εμπίπτουν στο γνωστικό πεδίο του Πτυχιούχου Μηχανολόγου Μηχανικού απόφοιτου Τ.Ε.Ι.
3. Οι πτυχιούχοι της παρ.1 έχουν δικαίωμα αυτόνομης απασχόλησης από κτήσεως πτυχίου στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα,στους εξής ενδεικτικούς τομείς και δραστηριότητες

Οι προϋποθέσεις εγγραφής στα Μητρώα Μελετητών είναι αντίστοιχες με αυτές των άλλων πτυχιούχων της ανώτατης εκπαίδευσης.

ηλεκτρομηχανολογικών έργων και εργασιών,χωρίς προϋποθέσεις και περιορισμούς: Αναφέρονται οι δραστηριότητες κυρίως σε μελέτη,επίβλεψη μελέτης,εγκατάσταση, κατασκευή,επίβλεψη κατασκευ¬ής,επίβλεψη λειτουργίας και συντήρηση οι οποίες προκύπτουν από το Πρόγραμμα σπουδών και το γνωστικό αντικείμενο του Τμήματος. Καλύπτονται τομείς όπως:
Μηχανολογικές εγκαταστάσεις,κινητήριες μηχανές,Θερμουδραυλικες εγκαταστάσεις, Εγκαταστάσεις ψύξης - θέρμανσης - κλιματισμού,Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις φωτισμού -κίνησης,αέρια - υγρά καύσιμα,Ανελκυστήρες,πυροπροστασία,Ενεργειακά,Βιομηχανικές εγκαταστάσεις.
4. Οι πτυχιούχοι της παρ.1 δραστηριοποιούνται στην κατασκευή δημοσίων έργων,σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της σχετικής με την εκτέλεση δημοσίων έργων νομοθεσίας.
5. Οι πτυχιούχοι της παρ.1 δραστηριοποιούνται:
Στην μελέτη και επίβλεψη δημοσίων έργων σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με τις μελέτες του δημοσίου.
Οι προϋποθέσεις εγγραφής στα Μητρώα Μελετητών είναι αντίστοιχες με αυτές των άλλων πτυχιούχων της ανώτατης εκπαίδευσης.
6. Κοινές δραστηριότητες για τους Ηλεκτρολόγους και Μηχανολόγους Μηχανικούς:
• Διενεργούν εργασίες πραγματογνωμοσύνης,αξιολόγησης προσφορών αγοράς,ποιοτικού ελέγχου υλικών έργων και εργασιών της παρ.3.
• Παρέχουν υπηρεσίες τεχνικού ασφαλείας και υγιεινής της εργασίας χωρίς περιορισμούς,σύμφωνα με τη νομοθεσία που ισχύει κάθε φορά,και επιλαμβάνονται των σχετικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται.
• Δραστηριοποιούνται σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, σύμφωνα με την ισχύουσα κάθε φορά νομοθεσία.
• Δραστηριοποιούνται ως μέλη ερευνητικών ομάδων σε θέματα της ειδικότητάς τους.
• Εξελίσσονται γενικώς μέσα στη διοικητική και τεχνική ιεραρχία των επιχειρήσεων και υπηρεσιών του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και καλύπτουν θέσεις υπευθύνων στελεχών,σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας για τους πτυχιούχους της ανώτατης εκπαίδευσης.
• Ασκούν κάθε άλλη δραστηριότητα που εμφανίζεται με την εξέλιξη της τεχνολογίας και άπτεται του γνωστικού πεδίου του Τμήματος τους.

Πηγή http://www.eetem.gr/docs/techniko_vima_18.pdf Σελίδες 12-13

ΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΤΑ ΠΔ ΝΑ ΗΡΕΜΙΣΟΥΜΕ.

Saturday 7 November 2009

Πολυτεχνείο: Από Bασιλικό Σχολείο των Tεχνών σε αυτόματη παράνομη masterοποίηση !

Αυτό το post για τον εξυπνάκια νέοδημοκράτη του http://aei-tei.blogspot.com. Αφού δεν μας επιτρέπεις να απαντήσουμε στις κομπλεξικές δημοσιεύσεις σου για λέσχες κτλπ τότε θα ανταπαντήσουμε από εδώ.

Αναρωτιέσε λοιπόν εδώ http://aei-tei.blogspot.com/2008/12/1.html γιατί από ΚΑΤΕ φτάσαμε στην ανωτατοποίηση μέσω των ΚΑΤΕΕ-ΤΕΙ-ΑΤΕΙ. Μέσα σε μια μικρή χρονική πορεία. Και όμως έκανες ΛΑΘΟΣ. Άλλη φορά να είσαι ποιο διαβασμένος. Διοτι ο θεσμός των ΑΤΕΙ προέρχεται και αυτός από το ΕΜΠ,και αν διαφωνείς μπές εδώ να δείς και τι υποστηρίζει ο επίσημος επαγγελματικός σου φορέας το ΤΕΕ στην σελίδα 10,
http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE_HOME/sxedioNomou.pdf

Παραθέτω την 1η παράγραφο: [1914 ν.388] Ίδρυση Σχολείου εργοδηγών και Σχολείου γεωμετρών, προσαρτημένων στην Ανώτατη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Επίσης, Σχολείου εργοδηγών-μηχανουργών και Σχολείου εργοδηγών χημικής και μεταλλευτικής βιομηχανίας, προσαρτημένων στην Ανώτατη Σχολή των Μηχανολόγων του ΕΜΠ. Τέλος, ιδρύεται Σχολείο τηλεγραφητών, προσαρτημένο στην ανώτατη Σχολή Ηλεκτρολόγων και Τηλεγραφομηχανικών. Η διάρκεια των σπουδών στις Ανώτατες Σχολές ορίζεται 4ετής και στα προσαρτημένα ειδικά Σχολεία 2ετής.

Άρα μην ξαναδώ από εσένα και μερικούς κομπλεξικούς να λέτε γιατί από ΚΑΤΕ σε ΑΤΕΙ διότι τα ιδρύματά μας έχουνε μια πορεία 95 ετών,και αυτό το λέει το ΤΕΕ δεν το λέμε εμείς. Και τώρα μην ακούσω οτι άλλο ΤΕΙ που είναι από το 83 και άλλο από το 1914,διότι σαν εγκαταστάσεις και προσωπικό σαν θεσμική εξέλιξη δηλαδή το ίδιο με το ΕΜΠ έχουμε σχεδόν. Αν δεν το ξέρεις μπές εδώ http://www.ntua.gr/history2.html για να το θυμηθείς.

Παραθέτω ένα μέρος του κειμένου: H γένεσή του ανάγεται στο 1836* δηλαδή λίγα μόλις χρόνια μετά την ίδρυση του νεότερου Eλληνικού Kράτους. Tότε ιδρύθηκε το "Bασιλικό Σχολείο των Tεχνών" με την πλέον στοιχειώδη μορφή εκπαιδευτικού ιδρύματος, ως δημοτικό σχολείο τεχνικής εκπαιδεύσεως. Tο "τεχνικό" εκείνο σχολείο είχε στεγαστεί στην οικία Γ. Bλαχούτση (όπου αργότερα στεγάστηκε το Ωδείο Aθηνών) και αρχικά λειτουργούσε μόνο Kυριακές κι εορτές - αργίες προσφέροντας μαθήματα σε τεχνίτες (μαστόρους, οικοδόμους, αρχιμαστόρους). Γρήγορα έγινε γνωστό ως "Πολυτεχνείο".

Άρα λοιπόν: [Βασιλικό σχολείο των τεχνών - Σχολή των Bιομηχανικών και Ωραίων Tεχνών - "Πολυτεχνείο" - Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα για δομικούς μηχανικούς, αρχιτέκτονες μηχανικούς και μηχανολόγους μηχανικούς - ΕΜΠ - ΑΕΙ - Αυτόματη μαστεροποίηση. Σου άρεσε?

Επίσης ΑΤΕΙ 95 χρόνια ιστορία. ΕΜΠ 173 χρόνια ιστορία. Αλλά και τι με αυτό? Δεν έχουμε να ζηλέψουμε σε τίποτα. Επίσης να ξέρεις οτι όλοι οι καθητητές των τμημάτων των σχολών (ΣΤΕΦ) των ΑΤΕΙ έχουν τελειώσει πολυτεχνείο,άρα αν είμαστε αγράμματοι εμείς τότε είναι αγράμματοι και αυτοί,άρα και ΕΣΥ.

Αυτά περί καθηγητών κτλπ και όλες τις σαχλαμάρες να τις λές στους συνδικαλιστές της ΕΜΔΗΔΑΣ και όχι σε blog που δεν επιτρέπεις να απαντήσει άλλος και κρύβεις και το nickname σου.