Saturday 7 November 2009

Πολυτεχνείο: Από Bασιλικό Σχολείο των Tεχνών σε αυτόματη παράνομη masterοποίηση !

Αυτό το post για τον εξυπνάκια νέοδημοκράτη του http://aei-tei.blogspot.com. Αφού δεν μας επιτρέπεις να απαντήσουμε στις κομπλεξικές δημοσιεύσεις σου για λέσχες κτλπ τότε θα ανταπαντήσουμε από εδώ.

Αναρωτιέσε λοιπόν εδώ http://aei-tei.blogspot.com/2008/12/1.html γιατί από ΚΑΤΕ φτάσαμε στην ανωτατοποίηση μέσω των ΚΑΤΕΕ-ΤΕΙ-ΑΤΕΙ. Μέσα σε μια μικρή χρονική πορεία. Και όμως έκανες ΛΑΘΟΣ. Άλλη φορά να είσαι ποιο διαβασμένος. Διοτι ο θεσμός των ΑΤΕΙ προέρχεται και αυτός από το ΕΜΠ,και αν διαφωνείς μπές εδώ να δείς και τι υποστηρίζει ο επίσημος επαγγελματικός σου φορέας το ΤΕΕ στην σελίδα 10,
http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE_HOME/sxedioNomou.pdf

Παραθέτω την 1η παράγραφο: [1914 ν.388] Ίδρυση Σχολείου εργοδηγών και Σχολείου γεωμετρών, προσαρτημένων στην Ανώτατη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Επίσης, Σχολείου εργοδηγών-μηχανουργών και Σχολείου εργοδηγών χημικής και μεταλλευτικής βιομηχανίας, προσαρτημένων στην Ανώτατη Σχολή των Μηχανολόγων του ΕΜΠ. Τέλος, ιδρύεται Σχολείο τηλεγραφητών, προσαρτημένο στην ανώτατη Σχολή Ηλεκτρολόγων και Τηλεγραφομηχανικών. Η διάρκεια των σπουδών στις Ανώτατες Σχολές ορίζεται 4ετής και στα προσαρτημένα ειδικά Σχολεία 2ετής.

Άρα μην ξαναδώ από εσένα και μερικούς κομπλεξικούς να λέτε γιατί από ΚΑΤΕ σε ΑΤΕΙ διότι τα ιδρύματά μας έχουνε μια πορεία 95 ετών,και αυτό το λέει το ΤΕΕ δεν το λέμε εμείς. Και τώρα μην ακούσω οτι άλλο ΤΕΙ που είναι από το 83 και άλλο από το 1914,διότι σαν εγκαταστάσεις και προσωπικό σαν θεσμική εξέλιξη δηλαδή το ίδιο με το ΕΜΠ έχουμε σχεδόν. Αν δεν το ξέρεις μπές εδώ http://www.ntua.gr/history2.html για να το θυμηθείς.

Παραθέτω ένα μέρος του κειμένου: H γένεσή του ανάγεται στο 1836* δηλαδή λίγα μόλις χρόνια μετά την ίδρυση του νεότερου Eλληνικού Kράτους. Tότε ιδρύθηκε το "Bασιλικό Σχολείο των Tεχνών" με την πλέον στοιχειώδη μορφή εκπαιδευτικού ιδρύματος, ως δημοτικό σχολείο τεχνικής εκπαιδεύσεως. Tο "τεχνικό" εκείνο σχολείο είχε στεγαστεί στην οικία Γ. Bλαχούτση (όπου αργότερα στεγάστηκε το Ωδείο Aθηνών) και αρχικά λειτουργούσε μόνο Kυριακές κι εορτές - αργίες προσφέροντας μαθήματα σε τεχνίτες (μαστόρους, οικοδόμους, αρχιμαστόρους). Γρήγορα έγινε γνωστό ως "Πολυτεχνείο".

Άρα λοιπόν: [Βασιλικό σχολείο των τεχνών - Σχολή των Bιομηχανικών και Ωραίων Tεχνών - "Πολυτεχνείο" - Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα για δομικούς μηχανικούς, αρχιτέκτονες μηχανικούς και μηχανολόγους μηχανικούς - ΕΜΠ - ΑΕΙ - Αυτόματη μαστεροποίηση. Σου άρεσε?

Επίσης ΑΤΕΙ 95 χρόνια ιστορία. ΕΜΠ 173 χρόνια ιστορία. Αλλά και τι με αυτό? Δεν έχουμε να ζηλέψουμε σε τίποτα. Επίσης να ξέρεις οτι όλοι οι καθητητές των τμημάτων των σχολών (ΣΤΕΦ) των ΑΤΕΙ έχουν τελειώσει πολυτεχνείο,άρα αν είμαστε αγράμματοι εμείς τότε είναι αγράμματοι και αυτοί,άρα και ΕΣΥ.

Αυτά περί καθηγητών κτλπ και όλες τις σαχλαμάρες να τις λές στους συνδικαλιστές της ΕΜΔΗΔΑΣ και όχι σε blog που δεν επιτρέπεις να απαντήσει άλλος και κρύβεις και το nickname σου.

No comments: