Friday 18 February 2011

Ίσως ένα από τα ποιό κομπλεξικά σχόλια ατόμου σε blog που στρέφεται κατά των φοιτητών. Τσ σχόλια δικά σας......

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011
Περί παραπόνων των φοιτητών για τη σίτιση

Τελειώσαμε με τη καραμέλα του δηθεν: "Δεν ειναι ολοι οι φοιτητές πιασμένοι με τα κομματικά κλπ, οι φοιτητες πρεπει να εχουν δωρεάν παιδεία κλπ (για να μπορείτε να καταστρεφετε αυτη τη δωρεαν περιουσια του πανεπιστημιου πιο ευκολα μηπως;, οτι οι φοιτητες ειναι λαμπρα μυαλα και εξαιτιας των ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ τους προσοντων μπηκαν σε καποιο πανεπιστημιο κλπ κλπ κλπ".

(Σε απαντηση προς τους "θιγμενους" πρωην και νυν "φοιτητες", http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_1726.html που διακρινουν χολη και εμπαθεια)

Τελειωσε γιατι πολυ απλα ο κοσμος βλεπει πια την αληθεια που χρονια οι "φοιτητικες" παραταξεις, οι κομματικες πανεπιστημιακες παραταξεις και οι διαπλεκομενοι καθηγηταρες και πρυτανεις σας, επιμελως προσπαθουσαν και ακομη προσπαθουν να κρυψουν κατω απο το χαλακι του δηθεν πανεπιστημιακου ασυλου, του δηθεν του ιερου της ανωτατης εκπαιδευσης, της δηθεν πανεπιστημιακης αυτοτελειας κλπ κλπ.
Βλεπει ο κοσμος σε τι κατασταση ΑΕΙ κ ΤΕΙ εχει η χωρα (βαμενοι τοιχοι, τριτοκοσμικες τουαλετες, κατεστραμενες αιθουσες διδασκαλιας, ανυπαρκτο διδακτικο και διοικητικο προσωπικο και πολα αλλα).
Και εσεις λοιπον προσπαθειτε να μας πεισετε οτι μεσα σε ολο αυτο το περιβαλλον της παρηκμασμενης δηθεν δωρεαν παιδειας, τον καταστροφεων της παναπιστμιακης δημοσιας περιουσιας, του καψιματος ελληνικων σημαιων, της ανυπαρκτης επιστημονικοτητας και μεταδοτικοτητας γνωσεων, της πρυτανικης και καθηγητικης διαπλοκης με τις αναθεσεις, τις προσληψεις και την διαχειρηση των χρηματων, μεσα σε ολον αυτον τον κυκαιωνα αυθαιρεσιων και παρανομιων,οτι ΕΣΕΙΣ ειχατε καποια προσοντα για να σπουδασετε;;; Και αντε και μπηκατε, ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ θα βγει! τε επιστημονες;;;;;;;;
Ας σοβαρευτουμε επιτελους και ας λεμε τα πραγματα με το ονομα τους. Αλλα επειδη ειστε αξιοι συνεχιστες του "δηθεν" και του "τιποτα" που διακατεχει διαχρονικα την τυπικη ελληνουλικη συμπεριφορα, δεν βλεπετε το ΠΡΟΦΑΝΕΣ!
Αλλα και το τραγικοτερο: διαστρεβλωνετε και την πραγματικοτητα!
Οσο αφορα τα δηθεν προσοντα σας και την αγωνια σας να υπερασπιστειτε τον δηθεν επιστημονικο μανδυα που σας περιβαλει :
1) Ειμαστε στρατιωτικοι Παραγωγικης Σχολης. Προσοντα; Σας παραπεμπουμε στα: Συνταγμα, Ορκο, και στις υφισταμενες διαταγες περι προσωντων στρατιωτικου προσωπικου (ηθος, πιστη, ηγεσια, διοικητικη, διαχειρηση ανθρωπινου δυναμικου, επιστημες, τεχνολογια κλπ κλπ κλπ, που δεν ειστε αρμοδιοι και δεν προβλεπετε να γνωριζετε λογω στρατιωτικου απορρητου)
2) Ομως ειμαστε και πτυχιουχοι πολιτικων ΑΕΙ καθως και μεταπτυχιουχοι και με διδακτορικα και μαστερ. Ειμαστε πραγματικοι επιστημονες. Ολα αυτα παραλληλα με το λειτουργημα μας μεσα στον ελαχιστο χρονο που ειχαμε!!!
3) Αρα εχουμε μπει σε ΑΕΙ ΤΕΙ και ξερουμε τι επικρατει εκει μεσα. Τα περιγραψαμε πιο πανω και στο προηγουμενο μηνυμα μας.
4) Για την ταμπακιερα τιποτα...
Το οτι η πορεια σας ειναι γνωστη και κατακριτεα απο τους παντες, δεν μιλαει κανεις σας ε;;

Λοιπον τερμα τα ψεματα με τις δηθεν αγωνιες σας και τις δηθεν αναγκες σας.. Υπαρχουν ανθρωποι και εργαζομενοι που δεν σπουδαζουν και δεν σπουδασαν μεχρι τα 28 οπως εσεις (και οι πολιτικοι και το καθε καμμενο τυπακι) και εχουν οικογενειες, και ερχεστε εσεις να μας το παιξετε θιγμενοι και ζητατε και τα ρεστα που κοπροσκυλιαζετε μια ζωη;
Και για του λογου το αληθες, παραθετουμε εν συντομια τη πορεια των "φοιτητων" της χωρας:
1) Μπαινουν σε ΑΕΙ κ ΤΕΙ με 6,7 με αριστα το 20 (!!) (και φυσικα μορια πολυ χαμηλοτερα απο αυτα των Στρατιωτικων Σχολων), δηλαδη μπαινουν εκει μεσα ΣΚΡΑΠΕΣ! Παιδακια του τιποτα και της δηθενομαγκιας του σχολειου, που περιμενουν πως και πως να πανε σε καμια Αθηνα και Θεσ/νικη μπας και κρυψουν επιτελους τα Playboy...
2) "Σπουδαζουν" 4,5,6,7 χρονια!!!!!!!. Στη πραγματικοτητα δεν σπουδαζουν αλλα:
α) επιδιδονται σε καταληψεις, καταστρεφουν την δημοσια πανεπιστημιακη περιουσια, ασχολουνται με τη ΠΑΣΠ, ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, ΠΣΚ, ΕΑΑΚ, ΑΕ, ΦΟΣ κλπ που ειναι τα κομματα σε μικρογραφια για να ελεγχουν τα πανεπιστημια, βγαινουν σε πορειες σπαζοντας καταστηματα και αυτοκινητα, διαλυουν τα πανεπιστημιακα κτηρια (βλεπε "Μακεδονια", Αριστοτελειο και ΑΣΟΕ, και Πολυτεχνειο) κλπ κλπ.
β) δεν πατανε στα μαθηματα αφου ξενυχτανε καθημερινως και τα πρωινα ειναι στις καφετεριες της Αριστοτελους και της πρωτευουσας, χαζολογοντας με γκομενιτσες.
3) Αφου πιανονται με τα κοματικα αποφασιζουν να τελειωσουν τις σπουδες τους (χα!) και να "προσφερουν" στη χωρα, οχι σαν επιστημονες αλλα σαν επιδοξοι πολιτικοι!!!
Παραδειγματα απειρα και φυσικα σας παραπεμπω στα αντιστοιχα βιογραφικα τους που ειναι ηδη αναρτημενα στο διαδυκτιο (των πολιτικων δηλαδη).
4) Ειτε γινονται λοιπον πολιτικοι (δηλαδη λαμογια, κλεφτες και ανικανοι) ειτε βολοδερνουν απο εδω και απο εκει σαν την αδικη καταρα, ψαχνοντας για δουλεια!
Αλλα πως να βρεις δουλεια με τετοια ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΝΤΕ;; Και τι προσοντα!! Καταστροφεας, δηθεν ιδεαλιστης, δηθεν κουλτουριαρης, δηθεν μαρξιστης, δηθεν δημοκρατης, δηθεν κομουνιστης, δηθεν φιλελευθερος, δηθεν σοσιαλιστης, δηθεν, δηθεν, δηθεν, αλλα απο επιστημη τιποτα!!
Δεν πειραζει αφου θα βολευτειτε σε καποιο κομμα και θα αρχισετε να κανετε ταξιδακια αναψυχης με τον προεδρο για το καλο του τοπου!!!
5) Αφου γλυτωσουμε απο τους αχρηστους που δεν θα μπορουν να βρουν δουλεια (αφου θα φυγουν μεταναστες, ή θα μας σερβιρουν καφεδακι σαν σερβοτοροι), αλλα θα κλαιμε τα λεφτα μας που δωσαμε για να σπουδασουν, να κοιμουνται στις εστιες και να τρωνε, να σιτιζονται και να γινουν επιστημονες, μετα θα εχουμε να αντιμετωπισουμε ΟΛΟΥΣ αυτους τους υπολοιπους δηθεν που θα βαλθουν να μας "βοηθησουν" μεσα απο την πολιτικη!!
Και να τα νομοθετηματα, να η χαραξη εξωτερικης πολιτικης, να οι νομοι, να, να, να, να...
Αυτοι που δεν θα εχουν δουλεψει ποτε στη ζωη τους, που ηταν αιωνιοι φοιτητες και φοιτητριουλες, που κοπροσκυλιαζαν στη παραλιακη της Θεσσαλονικης και στις καφατεριες της Αθηνας, που εσπαζαν και κατεστρεφαν τα παντα στο διαβα τους, ΑΥΤΟΙ, θα βγαινουν αυριο μεθαυριο να νομοθετουν για ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ, για το ποτε θα παρουμε συνταξη, το ποσα χρονια θα δουλευουμε, το αν θα καπιζουμε ή οχι, για το αν θα πληρωνουμε διοδια η οχι κλπ κλπ!!!!!!!!!!
ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ!!!
ΑΥΤΟΙ που σημερα νομιζουν οτι τους εχουμε και υποχρεωση!!!
Αγαπητοι:
1) Μπερδευεστε. Δεν σας εχει ο κοσμος υποχρεωση. Εσεις του εχετε γιατι του χρωστατε πρωτα απο ολα χρηματα. Και επισης τον κοροιδεψατε και αυτον και το κρατος που επενδυσε και επενδυει πανω σας για να γινετε επιστημονες και να προσφερετε λυσεις στα προβληματα της χωρας. Που ειναι οι λυσεις σας κυριοι επιστημονες; Που ειστε εσεις;;;;;
Για να τελειωνουμε με αυτο το αστειο γιατι παρατραβηξε.
1) Ουτε προσοντα ειχατε, ουτε εχετε, ουτε λυσεις εχετε ουτε τιποτα. Για να αποκτησετε ολα αυτα θα πρεπει πανω απο ολα να ΣΠΟΥΔΑΣΕΤΕ. Και οπως αποδειξαμε εσεις ουτε σπουδαζατε, ουτε σπουδασατε. Απλα συνεχιζετε να σπαταλατε το πολυτιμο χρημα του κρατους.
2) Τα προσοντα των στρατιωτικων των παραγωγικων σχολων, ειναι ανουσιο να τα παραθεσουμε, αφου ουτε θα τα κατανοησετε, ουτε θα τα εκτιμισετε. Εσεις εκτιματε ολα τα αναποδα. Θεωρειτε την αυθαδεια και την αγενει ως μαγκια. Και την ευγενια, το ηθος, τη νομιμοφροσυνη, και τη φιλοπατρια ως ελλατωμα. Εχετε αναγαγει το φυσιολογικο σε παρατερο και το παρατερο σε φυσιολογικο...
Ειστε αξιοι διαστρεβλωτες των προκατοχων σας... (βλεπε ολη τη κουστωδια πολιτικων τα τελευταια 40 χρονια).
3) Τα υπολοιπα περι νοητικης καταστασης κλπ, ειναι "να ειχαμε να λεγαμε..."
Ενας στρατιωτικος, ο Στρατος και τα στελεχη του δεν εχουν να αποδειξουν τιποτα και σε κανεναν. Οτι ηταν να αποδειξει το εχει κανει και εχει καταγραφει στην ιστορια και γραφεται καθημερινα.
Αντιθετως εσεις εχετε να αποδειξετε παρα πολλα και απο εκει βγαινει αυτη η "αναγκη" σας να "απαντατε" δηθεν σε ολα αυτα που σας καταλογιζουν: Την ενοχη. Ειστε ενοχοι για την αχρηστηλα σας και το ξερετε πολυ καλα.
Ολα τα υπολοιπα ειναι λογια του αερα.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_6549.html 

Wednesday 16 February 2011

Ταφόπλακα για τον αγωγό φυσικού αερίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Άλλο ένα "πράσινο" έργο σταματάει.

Σύμφωνα με είδηση που μετέδωσε το mega channel ρωσικά πρακτορία ειδήσεων αναφέρουν πως αναμένεται να μπεί ταφόπλακα στον πολυσυζητημένο εδώ και μερικά χρόνια αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης.

Ποιο συγκεκριμένα. Η Βουλγαρία είδη χρωστάει από το μερίδιό της στα έργα που ανέρχεται περίπου σε 7.500.000 ευρώ. Ενώ η Ελλάδα χρωστάει 1.300.000 ευρώ. Η Βουλγαρία άφησε υπονοούμενα οτι δεν θέλει να προχωρήσει η κατασκευή του αγωγού στα εδάφη της επειδή θα περάσει από περιοχές χαρακτηρισμένες ως περιοχές Natura, οπότε ο αγωγός ενδέχεται να προκαλέσει οικολογική καταστροφή.

Αντίθετα περιβαλλοντικές μελέτες που έκανε η Ελλάδα δείχνουν οτι ο αγωγός αυτός είναι από τους ποιο "πράσινους" αγωγούς που υπάρχουν στην Ευρώπη. Παρά ταύτα επειδή εδώ και μήνες η Ελλάδα είχε δεί τις διαθέσεις της Βουλγαρίας για τον αγωγό αυτόν, σταμάτησε και η Ελλάδα την πληρωμή των έργων.

Έτσι έμεινε μόνο η Ρωσία να χρηματοδοτεί το έργο. Σε συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί εντός ολίγων ημερών στην Ρώμη για το θέμα αυτό, η Ρωσία θα θέσει θέμα διακοπής των έργων και έτσι από την κατάσταση συντήρησης που βρίσκονται τώρα (αφού ακόμα και τώρα δεν εκτελούνται έργα), η κατασκευή του αγωγού θα μπεί σε φάση "βαθιάς κατάψυξης".

Αν και η Ρωσία είπε πως δεν θα εγκαταληφθεί η ιδέα για την κατασκευή του αγωγού, παρά μόνο θα σταματήσουνε τα έργα μέχρι να επιλυθούν τα προαναφερόμενα προβλήματα. Το σίγουρο είναι οτι άλλη μια φορά ένα σημαντικό και κατά το ΠΑΣΟΚ "πράσινο έργο" σταματάει επ' αόριστον. Κια τελικά βλέπουμε το πόσο σαθρές ήταν οι πράσινες προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ για την πράσινη ανάπτυξη κτλπ.

Wednesday 9 February 2011

Οι γνωστοί συκοφάντες ξαναχτυπούν πάλι για τους αποφοίτους ΤΕΙ του δημοσίου.

Για ακόμα μια φορά η ΕΜΔΥΔΑΣ στέλει επιστολές και συκοφαντεί τους πτυχιούχους μηχανικούς των ΤΕΙ και αποκαλόντας τους ως εργοδηγούς και υπομηχανικούς. Παρακάτω κάνω copy/paste την επιστολή της ΕΜΔΥΔΑΣ από τον σύνδεσμο

http://www.emdydas.gr/images/stories/news/2011/9.2.2011_dhmos_kaisarianis_3343.doc


        Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

                ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

ΑΧ. ΠΑΡΑΣΧΟΥ 98-100,  114 75  ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ:210 64.64.282           FAX:210 64.61.296  e-mail emdydasattikis@tee.gr

                                                                           Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2011


Αρ. Πρωτ. :3343                     Προς : 1. Δήμαρχο Καισαριανής
                                                             2. Υπουργείο Εσωτερικών
                                                                 και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
                                                                 υπόψη κ. Ντόλιου.
                                                             3. Πρόεδρο ΤΕΕ
                                                             4. Πρόεδρο Αντιπροσωπείας ΤΕΕ

 Κοιν:  1. Π.Ο ΕΜΔΥΔΑΣ
                                                             2. Τμήματα ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Θέμα: Παράνομες και παράτυπες τοποθετήσεις προϊσταμένων στις Δ/νσεις Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος στο Δήμο Καισαριανής.
Σε συνέχεια των καταγγελιών των υπαλλήλων μηχανικών των Τ.Υ. του Δ.Καισαριανής σχετικά με τη νομιμότητα της απόφασης του Δημάρχου με την οποία μετακινήθηκαν – τοποθετήθηκαν Προϊστάμενοι Δ/σεων, το Δ.Σ. της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής επεδίωξε και συναντήθηκε με το Δήμαρχο, προκειμένου να συζητήσει το ζήτημα που προέκυψε με σκοπό την ανεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στα πλαίσια της ευνομίας και δεοντολογίας που αρμόζει σε πράξεις της Διοίκησης και προς όφελος της λειτουργικότητας και αποδοτικότητας των υπηρεσιών του Δήμου.
Στη συνάντηση αυτή, στην οποία παραβρέθηκαν, από ένα σημείο και μετά, εκπρόσωποι των μηχανικών των Τ.Υ, του Δήμου, ζητήθηκε από το Δήμαρχο η ανάκληση της 57/650/21.1.2011 απόφασής του γιατί με αυτή:
Η επιμονή του κ. Δημάρχου στην επιλογή του να προΐσταται μηχανικών υπάλληλος κατηγορίας ΤΕ3, έστω και για δύο μήνες μόνο – σύμφωνα με δήλωσή του – δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, γιατί και αντιδεοντολογική είναι (επίπεδο σπουδών, γνωστικό αντικείμενο κλπ) και – σύμφωνα με τα παραπάνω εκτεθέντα – προδήλως παράνομη.
Η Ένωση μας έχει κάνει πολλούς αγώνες για το θέμα αυτό μέχρι το ΥΠ.ΕΣ. να εκδώσει σχετική εγκύκλιο (ΔΙΚΠΡ/Φ2/36/3210/1986) στην οποία αναφέρεται ότι "… σε καμιά περίπτωση δεν είναι δυνατόν ο εργοδηγός ή ο υπομηχανικός να προΐσταται του μηχανικού…."
Επισημαίνουμε ότι δεν είναι δυνατόν να ζητάει η πολιτεία από τους Δημότες να τηρούν τους νόμους και η Δημοτική Αρχή να είναι η πρώτη που τους παραβαίνει.
Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε για μια ακόμη φορά από τον Δήμαρχο Καισαριανής να ανακαλέσει την με αρ. πρωτ. 57/650/21.1.2011 απόφαση του προκειμένου να αποκατασταθεί η νόμιμη τάξη και προς όφελος της σωστής λειτουργίας των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και των Δημοτών του.
Η Ένωση μας είναι σε κάθε περίπτωση αποφασισμένη να προασπίσει τα δίκαια αιτήματα, την αξιοπρέπεια, την επαγγελματική και επιστημονική υπόσταση των μηχανικών μελών της με οποιοδήποτε πρόσφορο συνδικαλιστικό και νομικό μέσο.     


                                                             Για το Δ.Σ.
της
  ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


       Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γραμματέας



    Αγάπιος Καραδελόγλου                                           Νίκος Καρβούνης
     Αρχιτέκτων Μηχανικός                                          Πολιτικός Μηχανικός


___________________________________________________________________________________

Για άλλη μια φορά ξεχνούν οτι βάση Π.Δ. οι απόφοιτοι σχολών ΣΤΕΦ των ΤΕΙ ονομάζονται μηχανικοί ΤΕ. Και ξεχνούν τον νέο νόμο του ΠΑΣΟΚ για την τοποθέτηση διευθυντών στο δημόσιο αφού αναφέρουν εγκύκλιο του 1986.
Δε φτάνει που προκαλούν αλλά ρωτάνε κιόλας για ποιον λόγο να τηρούν οι πολίτες τους νόμους όταν δεν τους τηρεί ένα κρατικό όργανο όπως είναι ο δήμος. Νιαάφι ποιά.  

Monday 7 February 2011

Συνθήκες διάλυσης αναμένεται να επικρατήσουν για τις αστικές συγκοινωνίες Αθηνών και όχι μόνο.

Οι πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις που αγγίζουν συνολικά τον 1.5 μήνα η ποιότητα που προσφέρουν οι περισσότερες αστικές συγκοινωνίες των Αθηνών οι αυξήσεις των εισητηρίων κατά 20% και 40% και τα έργα του ΗΣΑΠ που δεν έχουν ολοκληρωθεί σε συνδιασμό με το κίνημα "δεν πληρώνω" ή κατά τον υπουργό μεταφορών κίνημα των τζαμπατζήδων το οποίο ήταν η συνέπεια των προηγούμενων προβλημάτων, είναι οι λόγοι που αναμένεται να προκαλέσουν συνθήκες διάλυσης των αστικών συγκοινωνιών των Αθηνών.

Απεργίες ΜΜΜ. 

Από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι και σήμερα συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις με 24ωρες 48ωρες απεργίες και στάσεις εργασίας. Την Τρίτη 8 / 2 / 2011 θα γίνουν οι νέες γενικές συνελεύσεις για την συνέχιση των κινητοποιήσεων. Οι αεπργιακές κινητοποιήσεις είναι από τις μεγαλύτερες μετά το 1991 - 1992. Οι απεργίες αυτές πλήτουν κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα, δηλαδή άτομα που δεν διαθέτουν στην κατοχή τους ΙΧ αυτοκίνητο για να πάνε στην εργασία τους, το αποτέλεσμα είναι τα επιπλέον έξοδα λόγω αναγκαστικής χρήσης του Ταξί ενώ αρκετοί δεν πάνε καθόλου στην δουλειά τους καθώς δε συμφέρει να πληρώσουν ταξί για ερχομό+γυρισμό διότι τους βγαίνυον περισσότερα από το μεροκάμματο που λαμβάνουν. Ακόμα υπάρχουν περιπτώσεις που οι πολίτες πηγαίνουν με τα πόδια στον προορισμό τους διανύοντας μεγάλες αποστάσεις εντός της Αθήνας. Επίσης δημιουργείται αρκετό μποτιλιάρισμα στους δρόμους που δοκιμάζει τα νεύρα των οδηγών ενώ αυξάνονται πολύ οι εκπεμπόμενοι ρύποι στην ατμόσφαιρα της πόλης. Επίσης ένα άλλο πρόβλημα είναι οτι δεν υπάρχει καλή ενημέρωση για τις απεργίες της εβδομάδας ωστέ να ξέρει κάποιος από το Σαβ/κο ποιες μέρες δεν θα λειτουργεί κάποιο συγκεκριμένο ΜΜΜ.

Ποιότητα ΜΜΜ. 

Η ποιότητα στα ΜΜΜ δεν είναι τίποτε άλλο από τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους επιβάτες τους. Αρκετοί υποστηρίζουνε πως στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ δεν τηρείται σωστά το χρονοδιάγραμμα των δρομολογίων με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φτιάξει και ένας εργαζόμενος / φοιτητής το ημερίσιο πρόγραμμα του σχετικά με τις ώρες που θα κάνει να φθάσει στην σχολή / δουλειά του. Προβλήματα με το χρονοδιάγραμμα υπάρχουν κυρίως στα μέσα μη σταθερής τροχιάς. Ακόμη σε όλα τα μέσα υπάρχει το γνωστό πρόβλημα της "σαρδελοποίησης" των επιβατών. Ενώ υπάρχουν και αναφορές για άσχημη συμπεριφορά οδηγών αλλά και εργαζομένων (ελεγχτών, εργαζομένων στην έκδοση εισητηρίων).

Έργα ανακαίνισης γραμμών του ΗΣΑΠ. 

Κοντεύουν 2.5 χρόνια πλέον τα έργα που ταλαιπορούν τους επιβάτες του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου. Έχουν υπάρξει αναφορές για την απίστευτη ταλαιπωρία με τις αλλαγές από τρένο σε λεωφορείο για τα "κομμένα" τμήματα των γραμμών που εκτελούν έργα, για τα μειωμένα δρομολόγια και τις καθυστερήσεις συρμών. Επίσης υπάρχει και το μεγάλο θέμα των αρχαίων ευρημάτων στο κλειστό τμήμα από Ομόνοια μέχρι Θησείο και το μπλοκάρισμα των έργων από τις εφορίες αρχαιοτήτων. Αυτές οι περιπτώσεις όμως πρέπει να λαμβάνονται υπόψην από τους εμπειρότατους μηχανικούς που έχουν αναλάβει τα έργα και θα πρέπει να προϋπολογίζεται από πρίν το συνολικό εκτιμόμενο χρονικό διάστημα αποπερατώσεως των έργων, πράγμα το οποίο δεν συνέβει.


Αυξήσεις φωτιά στα εισητήρια των ΜΜΜ.

Με καθόλου καλές διαθέσεις υποδέχθηκαν οι επιβάτες των ΜΜΜ Αθηνών τις αυξήσεις φωτιά στα ενιαία εισητήρια και κάρτες όλων των κατηγοριών εν καιρώ οικονομικής κρίσης. Οι περισσότεροι πολίτες έχουν εξοργιστεί από αυτό το γεγονός όχι μόνο από αυτό καθ'αυτό των αυξήσεων αλλά οτι δεν θα βελτιωθεί η ποιότητα των ΜΜΜ ενώ συνεχίζουν να υπάρχουν οι μεγάλες απεργειακές κινητοποιήσεις. Πολίτες που πλήρωσαν μηνιαίες κάρτες διαδρομών ουσιαστικά πέταξαν τα λευτά τους στα σκουπίδια με τις απεργίες. Ακόμα πολίτης που θα ήθελε να πάει με τον ΗΣΑΠ από το κέντρο της Αθήνας στο Μαρούσι θα πρέπει να πάρει και το μετρό, άρα να πληρώσει το αυξημένο εισητήριο των 1.4 ευρώ και όχι των 1.2.

Κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΏΝΩ. 

Όλα τα παραπάνω προβλήματα προκάλεσαν την επέκταση του κινήματος "Δεν πληρώνω" που ξεκίνησε από τα διόδια και τώρα μπήκε και στις αστικές συγκοινωνίες. Ο υπουργός μεταφορών αποκαλεί το κίνημα ώς κίνημα των τζαμπατζίδων και προειδοποίησε οτι αν συνεχιστεί αυτό θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπισή του. Ακόμα προειδοποίησε οτι η συνέχιση και η ενδυνάμωση του κινήματος αυτού θα προκαλέσει περαιτέρω αυξήσεις στα είδη αυξημένα εισητήρια των ΜΜΜ. Φαίνεται πάντως οτι οι "απειλές" του υπουργού και του κάθε αρμοδίου δεν αρκούν για να αποκρούσουν την λαϊκή δυσαρέσκια και το κίνημα αυτό για τις αστικές συγκοινωνίες των Αθηνών. Το κίνημα αυτό δεν αποτελεί λύση στα προβλήματα αλλά μόνο αντίδραση του κόσμου.

Αν το κράτος δεν καταφέρει να εισπράξει τα απαιτούμενα για να μειωθούν τα ελλείματα στον ΟΑΣΑ τότε το ΔΝΤ μπορεί να απαιτήσει την πλήρη ιδιοτικοποίηση του. 

http://astikes-sigkinonies.blogspot.com/ad?blogID=6973863982086263067&postID=118904224274707 111