Saturday 18 July 2009

Κανένας διάλογος του ΥΠΕΠΘ με πανεπιστημιακή κοινότητα και τεχνικό επιμελητήριο ελλάδος.

Μετά από 26 χρόνια τα ΤΕΙ έχουνε την μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουνε επαγγελματικά δικαιώματα αν και ο δρόμος δεν τελειώνει εδώ. Ο υπουργός παιδείας αποφάσισε να συγκρουστεί με τις συντεχνίες και τα πολυτεχνεία ωστέ να δώσει στα ΤΕΙ αυτά που τους χρωστάει το ελληνικό κράτος εδώ και 25-26 χρόνια.

Τα πανεπιστήμια/πολυτεχνεία και οι αντίστοιχοι επαγγελματικοί κλάδοι αντιδρούνε απειλώντας για "θερμό φθινόπορο" και προειδοποίησαν είτε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο είτε να καθυστερίσει η φήφισή του.
Μα γιατί κύριοι θέλετε να καθυστερίσει η ψήφισή του?? Για να προχωρίσει η κυβέρνιση σε πρόωρες εκλογές και να χαθούνε όλα? Είδη ο υπουργός παιδείας είναι πρόθυμος να ακούσει τις πρωτάσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας. Και αυτό ξέρετε πως το μεταφράζω εγώ? Οτι θα κάνουνε οτι μπορούνε για να διατυπώσουνε προτάσεις καθυστεριμένα και να γίνουν πρόωρες εκλογές ωστέ να χαθούνε ολα.

Αυτό που έχω να πω είναι: ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΙΑΟΛΟΓΟ ΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΙΜΙΑΚΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥς ΚΛΑΔΟΥΣ. ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΦΑΛΜΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ. ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

No comments: